maanantai 27. heinäkuuta 2015

Lasisydämiä

Kylläpä on ollut mukava taas pitkästä aikaa sulkeutua omaan luolaani! Monta ideaa ja ajatusta oli mielessä kun sinne menin, mistä aloittaisi. Runsauden pula oli, mutta sitten päätin ottaa esille lasiset sydämet, jotka jokin aika sitten hankin. Sellaisia 9x9x1,5 cm kokoisia aika painavia yläpuolen reunoilta hieman pyöristettyjä ja ainakin Sinellin verkkokaupasta löytyi.
Liimasin decoupage-liimalakalla lasin alapuolelle kuvioitua silkkipaperia, mulperipaperia ja servettiä ja pari tekstiä leimasin. Taustaan liimasin vielä vanhaa valkoista lakanakangasta niin on taustakin siisti ja siihen voi tekstiilitussilla laittaa tervehdyksen, jos jollekin lasisydämen antaa.


Kuvioitua silkkipaperia ja ruusut mulperipaperista

Mulperipaperia ja leimattu teksti
Mulperipaperia, enkelit servetistä ja leimattu teksti


Paperinpainona tai muuten vaan pöydällä koristeena ajattelin näille olevan käyttöä. Sydämiä ostin kymmenen kapaletta, joten lisää tulee ja pieniksi vierailuviemisiksi taidan niitä käyttää.

Muutamaksi päiväksi saatiin taas Milo-koira hoitoon

Milon kanssa toivottelemme oikein hyvää alkanutta viikkoa blogissa kävijöille!


17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Milo on kyllä tosi ihana ja symppis :)

   Poista
 2. Ihania sydämiä ja Milo koira on niin suloinen!!

  VastaaPoista
 3. Jopa on upeita sydämmiä...todella ihania vaikka viemisenä!
  Voi mikä söpöliini kuikii viimeisessä kuvassa ;)

  VastaaPoista
 4. Monta kivaa postausta taas blogissasi! Kommentit tulevat nyt vain tähän. Pitsiviikon pihakirppiksillä olen kerran ollut ja tein löytöjä. Mökin hankkimisen jälkeen kotimaan matkailu on jäänyt aivan liian vähäiselle. Suomen kesässä on paljon kivoja tapahtumia, joihin olisi kiva osallistua jos vaan malttaisi lähteä pois mökiltä.
  Sööttejä koiria tuntuu nyt olevan ihan joka puolella. Blogeissa, facebookissa ja livenä ystävien luona. Minua yritetään ihan toden teolla käännyttää koiraihmiseksi. Jotenkin tuntuu, että erityisesti koirat kunnostautuvat ihmisiä enemmän tässä käännytystyössä.
  Koristellut sydämet ovat ihastuttavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina :)
   Meillä oli aikanaan vuosikaudet vene, jolla kierreltiin Ahvenanmaan ja Turun ja tietysti myös Rauman saaristoa. Siellä meni koko kesä eikä missään kesätapahtumissa käyty. Kun sitten vene myytiin eikä mökkiäkään ole hankittu niin on vähän enempi kesätapahtumissa käyty ja tuo Pitsiviikkohan on ihan "pakollinen" juttu :)
   Meillä on saatu nauttia sekä kissoista ja koirista ja pakko on myöntää, että pientä kuumetta aiheuttaa, mutta yritämme edelleen pysyä tiukasti päätöksessä olla ottamatta omaa eläintä. Nautitaan lainaeläimistä kun niitäkin näyttää riittävän :)

   Poista
 5. Nämä ovat todella kauniita! Vahva pyöristetty lasi on upea pinta suloiselle kuvalle. Nämä olisivat mielekkäitä tehtäviä, jos vain taito riittäisi. Siinä olisi kiva, yksilöllinen tuliaisvietävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Näihin taito riittää takuuvarmasti. Yksinkertaisimmillaan: Kauniista servetistä päällimmäinen kerros (se missä kuvio on) ja siitä sopiva kohta on helppo lasisydämen lävitse kohdistaa. Lasisydämen taakse ohut kerros decoupage-liimalakkaa (Erikeeperikin käy) ja siiten servetti siihen. Koska alue on pieni niin on helppo saada sileästi kiinni.Vielä joku paksumpi paperi tai vaikkapa lakanakangas taustaksi samalla kiinnitysaineella ja sitten leikkaa reunat puhtaaksi. Valmis! Jos nyt kuitenkin servetti meniri pahasti ryppyyn tai rikkontuisi niin vedellä saa helposti pois ja voi tehdä uuden yrityksen. Siitä vaan Kirsti kokeilemaan, varmasti onnistut :)

   Poista
 6. Kiitos, Arja, hyvästä opastuksesta ja kannustamisestani!
  Pidän näistä ihan kovasti kuten nyt tämän päivän (29.7.) postauksessa esittelemistäsi myös!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!