tiistai 17. marraskuuta 2015

Mielenkiintoinen viikonloppu

Lauantaina minulla oli muutaman muun kanssa ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen tilaisuus päästä tutustumaan ja kuvaamaan huolto- ja uudistustöiden vuoksi Raumalla RMC:n telakalla kuivatelakoinnissa  olevaa Silja Serenadea. Saimme kattavan tietopläjäyksen laivan toiminnoista konepäällikkö Jari Simpuran opastuksella. Pääsimme tutustumaan paikkoihin, jonne ei yleensä ole mitään mahdollisuuksia ulkopuolisten päästä. Meillä oli lupa myös vapaasti kuvata, mutta luonnollisestikaan varustamo ei anna kaikenlaisia kuvia julkaista ilman erillistä lupaa. Laitankin tänne vain sellaisia kuvia, joissa ei ole mitään "salaista".
Kaikki on isoa ja kallista, kaikkea kuluu paljon! Uskomattoman paljon on tuikitärkeitä toimintoja, joista matkustaja ei mitään tiedä. Todella monien asioiden pitää toimia täysin moitteettomasti jotta matka satamasta toiseen sujuu turvallisesti ja viihtyisästi. Tällaiset vierailut lisäävät suunnattoman paljon arvostusta laivalla tapahtuvaan työhön.
Laiva näyttää kuivatelakalla vieläkin isommalta kuin vedessä.
 Henkilötiedot annettiin jo etukäteen ja paikalle saavuttuamme saimme visiittikortit ja tietysti kypärän
Tämä on kuvattu laivan aurinkokannelta

Seuraavat kuusi kuvaa on kuvattu laivan komentosillalta. Oli kiva nähdä satama tästäkin näkökulmasta

Satama-alueella odottivat kunnostetut potkurinlavat asentamista
Laivan sisätiloista ottamani lukuisat kuvat jäävät yksityiskäyttöön.
Täältä voit lukea Silja Serenaden uudistumisesta lisää.
Kiitokset konepäällikkö Jari Simpuralle, joka mahdollisti vierailun.

Viikonloppu jatkui mielenkiintoisena myös sunnuntaina. Heti aamulla matkaan Tampereelle Kädentaidot-messuille. Pari vuotta on ollut taukoa ko.messuilla käymisessä. Paljon oli katseltavaa ja kiireeksi meni, osa jäi kokonaan näkemättä, syömään ja juomaan ei ehtinyt. Kupillinen kahvia, pulla ja pehmis olivat koko päivän syömiset. Kuusi tuntia oli pakko käyttää mahdollisimman tehokkaasti satojen näytteilleasettajien tuotteiden tsekkaamiseen.
Kohtuullisen hillitysti tein ostoksia. Kuvassa olevien lisäksi pari joululahjaa, joita ei parane julkaista.
Oikealla oleva turkoosin värinen neule on keeppi, bukleelangasta tehty, ihanan kevyt ja lämmin. Mukana oli ruusuke, jolla voi keepin eri tavoilla kiinnittää. Muut ovatkin sitten aika perusaskartelutarvikkeita.
Heidin Korttipajasta olin jo ennakkoon tilannut mm 2-puoleista liimakalvoa ison rullan. Kokeilin pariin erilaiseen stanssikuvioon ja voi hurja miten kätevää ja tosi tiukkaan nappasi kiinni. Nyt loppui pieniin kuvioihin liimapisaroiden kanssa tuhraaminen ja pelko, että liima suttaa.
Messujen parhaaseen antiin kuului myös tavata muutamia tuttuja näytteilleasettajia. Osa jo useasti tavattuja, mutta ihan ensimmäisen kerran livenä tapasin Arkkikaupan Annen ja PaperiFanin Eijan :)
Olisin viihtynyt messuilla mielelläni vaikka parin päivän ajan ja oikein ajan kanssa tutkinut montakin kohdetta. Pitäisköhän ensi vuonna olla oikein yöreissulla...

2 kommenttia:

 1. Laivan toiminnot olivat varmaan mielenkiintoisia. Mielenkiintoista tuo kalvo, pitäisköhän semmoista tilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku kommentista :)
   Tuo kalvo on kyllä mielestäni todella hyvää, stanssaantuu hyvin, suojapaperi irtoaa helposti ja kiinnittyy tiukasti. Kokeilin kimallepintaiselle kartongille, jossa ei oikein mikään liima hyvin pysy ja tuo kalvo jymähti siihen tiukasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!