lauantai 10. syyskuuta 2016

Valokuvauskurssi Espanjan Kataloniassa osa 6

Sää jatkui edelleen aurinkoisena ja helteisenä. Päivän ohjelmaan kuului retki Figuerasiin, Salvador Dalin syntymäkaupunkiin. Uteliaana odotin Dalin kotimuseossa käyntiä. En erityisemmin kuulu hänen ihailijoihinsa, mutta mielenkiintoahan hänen työnsä kyllä herättävät ja jakavat varmuudella  mielipiteet jyrkästi kahtia, tykkään - en tykkää. En ole lähemmin tutustunut Dalin taiteeseen, mutta eihän niiltä ole voinut välttyäkään. Museossa käynti vähän lisäsi arvostustani nimenomaan sen monipuolisuuden vuoksi. Miten yksi ihminen voikin elämänsä aikana tehdä täysin ymmärrettävää taidetta ja toisaalta aivan mielikuvituksellista "ei päätä ei häntää". Kaikkea laidasta laitaan ja vähän ylikin. Kuuluisuutta hän ainakin saavutti teoksillaan ja omalla persoonallaan.
Museossa oli paljon ihmisiä ja kuvaaminen oli aika haastavaa. Mittasuhteet olivat valtavat ja aina oli jonkun pää edessä. Heijastuksetkin haittasivat ymmärrettävien kuvien saamista.
Muutama kuva kuitenkin tässä, ensin ulkoa:

Ja sitten sisälle, olkaa hyvä:

Taiteilija itse

Aivan museon vieressä oli mielenkiintoisen näköinen surrealistinen kauppa.
En ainakaan huomannut valokuvauksen kieltävää kylttiä, mutta muutaman kuvan otettuani myyjä kielsi kuvaamisen, ei kuitenkaan pyytänyt kuvia kamerasta poistamaan. Tässä kolme "kiellettyä kuvaa"
 Olimme koko ryhmä jotenkin Dalin lumoissa. Jonkinlaisen vaikutuksen ko. herran taide oli tehnyt, ei varmaan jättänyt ketään kylmäksi. Se tyrmäsi, häikäisi, lumosi, herätti ajatuksia ja sai aikaan keskustelua. Se kai taiteen tehtävä onkin :) Saattoi siinä aikaisempi mielipide hänen taiteestaan vähän muuttuakin...tai sit ei. Mutta joka tapauksessa oli hienoa käydä Dalin kotimuseossa. Siellä hän ja vaimonsa ja muusansa Gala ovat eläneet ja asuneet.
Kuvapalautteiden jälkeen söimme tällä erää viimeistä kertaa yhdessä illallista ihanassa puutarhassa. Ripaus haikeutta oli aistittavissa. Seuraavana päivänä alkuillasta olisi kotiin lähdön aika.
Kurssin viimeisestä päivästä huomenna. Pysykää kanavalla!


6 kommenttia:

 1. Kiva oli katsoa tuoreempia kuvia, omasta käynnistä on vierähtänyt jo 18v...huh.
  Tykkää tai ei hänen taiteestaan, mutta kyllä hänellä mielikuvitusta oli.

  Hienoja kuvia jälleen olet ottanut!

  VastaaPoista
 2. Olipa mielenkiintoista nähtävää!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinnolla olen katsonut kuviasi. Hyvistä kohtiin olet ottanut kuvia, hauskoja myöskin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!