torstai 8. syyskuuta 2016

Valokuvauskurssi Espanjan Kataloniassa osa 4

Päivän ohjelmassa oli tutustuminen camera obscuraan ja retki Begurin keskustaan. Camera obscura kiinnosti kovasti, kun olin siihen vähän jo vuonna 2012 Sorrentossa valokuvauskurssilla tutustunut. Ja nyt oli alan todellinen asiantuntija ja taiteilija Marja Pirilä asiaa opettamassa. Mutta kurssiaikataulu oli niin mahdottoman tiivis ja kiireinen, että oli tehtävä valintoja ja nyt valitsin tutustumisen Begurin keskustaan. Ainut mahdollisuus oli siihen nyt. Hotellimme sijaitsi muutaman kilometrin päässä keskusta ja bussilla pääsi tuon matkan ajelemaan 0,50 euroa/suunta.
Begur on n. 4000 asukkaan kunta, paljon vanhoja hienoja taloja ja muuri tietysti. Mukava pieni kunta, mutta ei minun mielestäni päässyt lähellekkään Gironan kauneutta ja tunnelmaa. Erityistä ajankohdassa oli, että kujat olivat hyvin mielikuvituksellisesti koristeltuja alkavaa festivaalia varten.Päivän teemana oli heijastukset ja niistä sain tallennettua mm. tällaisia kuviaPäivä oli kiireinen, ja vähän harmitti se, että camera obscura jäi osaltani niin vähälle, mutta elämä on valintoja ja nyt valitsin näin. Toivottavasti vielä joskus tulee tilaisuus tutustua camera obscuran saloihin oikein perusteellisesti, mutta ainakin netissä ja näyttelyissä voi ihailla Marja Pirilän uskomatonta taidetta. (googleta kuvahakuna Marja Pirilä camera obscura).
Huomiseen!

10 kommenttia:

 1. Upea muuri. Begurin muista kuvista tykkään kovasti kuudennesta kuvasta:)
  Hienoja heijastuksia olit löytänyt, etenkin tuo viimeinen on upea, piti katsoa muutamankin kerran, että onko lainkaan heijastus :)

  camera obscura on aivan uusi juttu minulle, käynkin jossain vaiheessa siihen tutustumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa:
   Viimeisessä heijastuskuvassa on ainakin kolme kerrosta tuossa ikkunassa :)

   Poista
 2. Kiva lukea näitä matkakertomuksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Nämä ovat itselleni dokumentti matkasta ja on kiva, että mukana kulkijoita riittää. Vaikka kommentteja on vähän niin kävijämäärät päivittäin ovat ilahduttavia :)

   Poista
 3. Voi kuinka upeita heijastuskuvia ♥

  VastaaPoista
 4. Heijastuskuvat ovat kivoja. Onko noi hattuja jotka roikkuvat tuolla ylhäällä ?

  VastaaPoista
 5. Ihanaa seurata reissuasi! Ihan kuin olisi itsekin siellä mukana! Upeeta kurssin jatkoa sinulle sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna :)
   Kiva että olet reissussa mukana. Kotona minä jo näitä kirjoittelen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!