torstai 20. lokakuuta 2016

Hullun hommaa!

Täällä kerroin, että naapurille kävi köpelösti turvalasikantisen pöydän kanssa. Sirpaleista tein kynttilälyhdyn ja siihenhän ei niitä paljon uponnut. Loput sirpaleet ovat odottaneet inspiraatiota, jota ei kuulunut. Toinen, joka odotti inspiraatiota, oli vanhan pihavalaisimen kupu (muovia, halk. n. 30 cm) kun loppukesällä vaihdettiin uusi pihavalaisin. Olin jo aikeissa käyttää sitä muottina, valaa täyteen betonia ja sitten rikkoa se pois betonin kuivuttua. Eipä tullut betonitöitä syksyn aikana tehtyä.
Kun aikansa muhii niin idea syntyy. Turvalasisirpaleet, valaisimen kupu ja hyvää liimaa ja eikun hommiin.

Pallon muoto yllättää aina suurella pinta-alallaan. Jo tässä vaiheessa iski pelko, että eivät sirpaleet taidakkaan riittää. Mutta aika pitkälle ne kuitenkin riittivät.
Sitten piti ottaa suunnitelma B käyttöön. Onneksi verstaani kaapeista löytyy monen moista tarpeellista ja tarpeetonta. Narua kieputtelin pallon alaosaan. Vanha pyöreä monessa tarkoituksessa ollut puualusta sai mustaa maalia pintaansa ja sähkösysteemikin löytyi miehen verstaalta. Hän puolestaan jemmailee kaikenlaisia varaosia.
Led-lamppu on nyt liian kirkas ja pitää seuraavalla kauppareissulla ostaa pienempi, että saa valon tunnelmallisemmaksi. Vähän sellaista tavoittelen kuin alimmassa kuvassa olevassa kynttilälyhdyssä on. Turvalasi on sentin paksuista ja kupu painaa runsaat neljä kiloa. Ei huoju eikä horju!


Kun sirpaleita liimailin niin en voinut välttyä ajatukselta "hullun hommaa", mutta tulipahan tehtyä. Rahaa ei palanut kuin liimapullon verran. Lopputulokseen olen tyytyväinen kunhan saan vielä pienemmän ledin niin säröt ja väri tulevat paremmin esille.16 kommenttia:

 1. Mikäs siinä jos tykkää tehdä hullun hommaa :), niin ei kun!Anna luovuuden kukkia...
  Mutta minusta tuo on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa 😊
   Kyllä muutamankin kerran työn edistyessä tulin sanoneeksi varsinkin itselleni ettei taaskaan ole järjen kanssa mitään tekemistä!

   Poista
 2. Ompa upea lopputulos, kyllä kannatti tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sude ☺
   Siinä on nyt naapurin pöydän uusi elämä. Itsekkin olen tyytyväinen kunhan saan vielä himmeämmän valon siihen.

   Poista
 3. Ei silti hullumman näköinen. Liimata piti eräitä paloja. Mä ajattelin kun pelkäsit ettei palat riitä....käy rikkomassa joku lasi, niin taas olis värkkiä :) :) Upee kerrassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija 😊
   Itseasiassa naapuri sanoi, et voidaan rikkoa sit toinenkin pöytä jos niikseen tulee 😂 Mut olis se ollu aika radikaali ratkaisu, tuo naru alaosassa on hyvä!

   Poista
 4. Upea tuli. Kiva että lamppua vaihtamalla voi säädellä tunnelmaa. Kokeilehan jouluksi punaista valoa.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Täti Punainen ☺
   Kokeilinkin jo punaista valosarjaa, mutta lasin melkein musta väri ei antanut oikein minkäänlaista punaista valoa läpi. Pitää olla ainakin isompi sarja.

   Poista
 5. Todella upeaa ja ihanaa tämmöinen materiaalien uudelleenkäyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli ☺
   On mielenkiintoista antaa uusi ja täysin erilainen olotila kuin heittää ne roskiin.

   Poista
 6. Kyllä kannatti se hullun homma. Todella kaunis lamppu jo kuvassakin, luonnossa varmaan vielä kauniimpi. Toisen roska on toisen aarre, niinhän sanotaan. Onneksi et jättänyt hommaa kesken. Tuo naru alareunassa sopii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida :)
   Nyt kun palloa on muutaman päivän katsellut, niin taisi olla ihan hyvä, että sirpaleet loppuivat kesken ;)

   Poista
 7. Ihanaa kierrätystä ja lopputulos on kyllä vaivan arvoinen. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :)
   Naapurissa ei heitetä mitään ennen pois kuin on varmistettu että tarviinko minä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!