maanantai 4. elokuuta 2014

Hellepäivän puuhailuja

Tänään lämpömittari huiteli 32 asteen molemmin puolin. Pihalla ei mielellään viitsinyt olla, sillä auringonpaisteen puolella mittari hiisteli viittäkymmentä. Sisällä ilmapumppu lykkäsi viileetä ja oli kiva puuhastella sisällä. Ei tietysti kovin järkevää ollut valmistaa uunissa aurinkokuivattuja tomaatteja, mutta kun uunin lämpötila oli vain 100 astetta niin ei se juurikaan keittiön lämpötilaa nostanut. Innostuin tekemään myös tomaattisosetta pakkaseen, koska kasvihuone tuottaa nyt tomaatteja enemmän kuin ehditään syödä. Vihreää pestoakin värkkäsin pienen satsin ja sehän oli niin hyvää, että meinasi huveta jo maistelussa, mutta jäi kuitenkin vuohenjuustoleipiin, joita voisi tehdä huomenna.
 Rauman Pitsiviikolla ostin pienen liinan ja nyt laitoin sen kehyksiin, jotka löytyivät kaapin kätköistä. Kehykset ovat sikäli merkitykselliset, että olen joskus ostanut ne kehysliikkeestä, jonka pitäjä oli ystäväni. Hän kuoli muutama vuosi sitten syöpään.


4 kommenttia:

 1. Ihanat herkut ja oi oi tuota pitsi-ihanuutta.

  Meillä oli kanssa 30 astetta ulkona lämpöä. Arvaa, miten tukalaa edes sisällä lähes polveen saakka yltävän kipsin kanssa. Huh huh.

  VastaaPoista
 2. Voi nam, hyvän näkönen tomaattipaistosta. Täällä on ihan hullun kuumaa, sisällä ja ulkona samat asteet, en tykkää :/

  VastaaPoista
 3. Kauanko tomaatteja pitää sata-asteisessa uunissa kuivattaa? Miten valmiita sitten säilytetään? Nam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, en ole huomannut tätä kommenttia kun on jo useampi uudempi postauskin.
   Uunissa tomaatteja pidetään kolmisen tuntia, eli kun alkavat hieman rypistyä. Lasipurkkiin ja oliiviöljyä niin että peittyvät. Pidän jääkaapissa, mutta oliiviöljyhän siellä hyytyy, mutta pitää muistaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

   Poista

Kiitos kommentistasi!