tiistai 19. elokuuta 2014

My Life, Chiavanukkaita

Superfoodit ovat alkaneet kiinnostaa enemmän ja enemmän. Olen netistä etsiskellyt tietoa niistä ja niiden vaikutuksesta ruokavaliossa. Muutama kuukausi sitten aloitin kokeilut parilla tuotteella ja pikkuhiljaa sortimentti on kasvanut. Mitään haittavaikutuksia en ole kokenut, mutta hyviä vaikutuksia kylläkin, voimaa ja virtaa riittää. Täällähän jo kerroin yleisemmin terveellisen ruokavalion vaikutuksesta  vointiini.
Onneksi meillä Raumallakin on "Superfood-taivas" Punnitse & Säästä ja se sijaitsee osoitteessa Karjalankatu 5 (Citymarket)


Avarissa ja valoisisa tiloissa on upeat valikoimat terveellisiä herkkuja joka lähtöön ja iloista ja asiantuntevaa palvelua saa kauppiaalta Anita Rantala-Ruoholalta. On valmiita pakkauksia, mutta suurimmaksi osaksi voi ostaa just sen määrän kuin haluaa.
Olen innokas kokeilemaan kaikkea askartelun saralla ja nyt myös terveellisen ruoan parissa. Teen nyt näitä ruokapostauksia yhteistyössä Rauman Punnitse & Säästä myymälän kanssa. Kiitos tästä mahdollisuudesta!
Ensimmäisenä aiheena ovat chiavanukkaat. Chian siemenistä saat tietoa  täältä. Olen nyt kokeillut kolmea erilaista versiota. Kaikkien perustana on se, että chian siementen annetaan imeytyä ja tekeytyä jossakin nesteessä yön yli. Erilaisia makuja saa vaihtelemalla nesteitä ja muita raaka-aineita.

1. Kanelinen chiavanukas (2 annosta)
    3 rkl   chia siemeniä
    2 dl     riisijuomaa
    1 tl      kanelia
    1,5 tl   vaniljasokeria
               ripaus himalajasuolaa
    Lisäksi vaikkapa kiivi- tai mangolohkoja
Kaikki ainekset sekaisein kulhoon ja yöksi jääkaappiin, on hyvä muutaman kerran sekoitella. Aamulla hedelmälohdot sekaan ja nauti aamupalaksi tai välipalaksi, maistuu myös kahvin seurana.
2. Kookos-chiavanukas (3 annosta)
    400 ml  kookosmaitoa
     1         banaani
     1 dl     chia siemeniä
     Lisäksi paahdettuja kookoslastuja tai marjoja ja tuoretta minttua.
Soseuta kookosmaito ja banaani ja lisää siemenet ja jälleen yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ennen tarjolle laittamista kookoslastut ja/tai marjat päälle ja nauttimaan.

3. Mantelimaitoon tehty chiavanukas (2 annosta)
   2,5 dl   mantelimaitoa
   3 rkl     chia siemeniä
   1 tl       hunajaa
   1 prk    Piltti mangososetta
               ripaus himalajasuolaa
   Lisäksi marjoja, parapähkinälastuja ja pieni loraus hunajaa
Marjoja lukuunottamatta kaikki aineet sekaisin ja jääkaappin yöksi tekeytymään. Ennen tarjoilua koristellaan marjoilla ja nautitaan.


 Käyttämäni luomu-kookosmaito ja luomukaneli (Ceyloninkaneli ei sisällä maksatoksista kumariinia) löytyvät Punnitse & Säästä kaupan valikoimista, samoin kuin Cocovi chiasiemenet, paahdetut kookoslastut ja himalajasuolakin.

Kokeile rohkeasti erilaisia makuja, vaihtele hedelmiä ja marjoja! Voit myös tehdä hyytelöä siemenistä ja vedestä ja käyttää sitä smoothiessa. Edellä olevista kolmesta vaihtoehdosta kookos-chiavanukas oli oma suosikkini.

1 kommentti:

  1. Minä hurahdin sillon noin vajaa vuosi sitten. Nyt on takana jo lukuisia määriä eri superfoodeja, joita on käyty läpi. Mä en ole koskaan voinut näin hyvin kuin nyt. Töissäkin on jo joka toinen "hurahdutettu" Chiaan ja siinä sivussa vähän muihinkin tuotteisiin ;) Superfood = supergod

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!