sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kameran ulkoiluttamista

Hankin kameraani makrosovittimen ja sitä olen kokeillut. Tärähtämisvaara on ilmeinen ja liikkumatonta kohdetta ja vakaata kättä tarvitaan. Uutta mielenkiintoa taas makrokuvaukseen!
 Harvoin on päivä etten oravakuvia näppäile. Niitä on varmaan satoja! Nuo tupsukorvat ja pörröhännät ovat niin valloittavia. Ja kun saan niitä kuvattua "luontokuva-asemastani", joka sijaitsee takkahuoneessa ikkunan edessä :) Tämä orava päästää kyllä ulkonakin hyvin lähelle kun hissuksiin lähestyy.
Pihlajat ovat edelleen täynnä marjoja ja nyt kun kaikki lehdet ovat tippuneet, marjat pääsevät todella oikeuksiinsa. Kyllä olisi ruokaa tilhille, mutta niitä ei näy.

Tämä sunnuntai näyttää olevan tyypillinen länsirannikon marraskuun päivä: harmaata, tuulee ja sataa tihuuttaa, mittari näyttää kymmentä lämpöastetta. Ulkoilua sää ei estä ja sisälle tunnelmaa luo tulet pesissä ja kynttilöissä. Ei huono :)


7 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia!
  Hyvänen aika kun noita pihlajanmarjoja on runsaasti!
  Pakkastakin näköjään on ollut..
  Hyvää alkavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
 2. Sama harmaus on täälläkin. Pihlajanmarjoja ovat tosiaan puut täynnä. Jospa niitä syöjiä vielä ilmaantuisi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sisko ja Pirkkoinkeri kommenteista :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia, kurrekin on niin edukseen!
  Punaiset marjat tuovat sentään vähän väriä tähän harmaaseen ja sateiseen päivään.

  Mukavaa marraskuuta!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)
   Pienetkin väripilkut tulevat huomatuiksi tässä harmaudessa.

   Poista
 5. Valtavan kauniita valokuvia taas sinulla! Olen itsekin makrokuvaukseen sopivaa linssiä harkinnut, mutta jotenkin tuntuu kovin kiireiseltä tämä "eläkeläisen" elämä! Olen tehnyt ihania sijaisuuksia viikon silloin, toisen tällöin...Mainiota marraskuun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mailis :) Kiireistähän tämä eläkeläisten elämä on ja toisaalta hyvä niin. En tykkäisikään istua peukaloita pyöritellen ja ihmetellen mitä tekisi ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!