torstai 5. maaliskuuta 2015

Mixed Media Girls with Suzi Blu

Olen jo jonkin aikaa ihaillut Suzi Blun maalauksia ja niitä katsellessa on herännyt halu kokeilla omaa varsin vaatimattoman piirustustaidon kehittämistä. Adlibriksen kirjavalikoimaa tsekkaillessani löysin kirjan Mixed Media Girls with Suzi Blu ja yksintein tilasin sen. Muutama päivä sitten sain kirjan ja olen innokkaasti tutustunut sen selkeään sisältöön. Varsin yksityiskohtaisia ohjeita ja piirroksia seuraten olen jo luonnostellut kasvoja. Sellainen kutina on, että tähän ei ihan heti kyllästy. Mixed Media antaa niin paljon mahdollisuuksia ja tilaa luovuudelle ja omille jutuille.
Ensimmäisiä yritelmiä!
Aluksi pitäisi saada kasvoihin ilmettä, ei ole helppoa, mutta jospa jonain päivänä. Sitten pitää opetella varjostukset ja väritys on tietysti ihan oma juttunsa.
Syksyllä aloittamani akrylivärimaalaus on selventänyt asian, jonka oikeastaan olen aina tiennyt. Jo skräppipaperin koko 30 x 30 cm on minulle liian iso alue. ATC-kortista A4-arkkiin on alue, jolla ei tule "torikammoa". Samainen akrylivärimaalaus selvensi myös sen, etten pysty jäljentämään maalilla ja siveltimellä kankaalle valokuvasta enkä myös livemaisemasta. Yritän tehdä liian tarkasti mallin mukaan. Ja kun ei onnistu niin lopulta palaa käämit ja menee halut. Haluan vain idean ja osviittaa jostakin ja sitten saa mielikuvitus laukata. Näillä eväillä heittäydyn tähän uuteen harrastukseen esikuvanani Suzi Blu. Aika näyttää mitä tulee!


10 kommenttia:

 1. Mulla on myös tuo samainen kirja ja olen Suzia seurannut jo pitkään. Tykkään myös hänen tyylistään ja värimaailmastaan. Ihanaa päästä näkemään sun taidettasi Suzin hengessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna kommentistasi :)
   Ans kattoo ny mitä saa aikaseks!

   Poista
 2. Minäkin tilasin tuon kirjan bookstä tälläviikolla. Harjoittelen piirtämistä todella ja sain tehtyä jopa artjournal sivun (toinen aukeamani ikinä)
  http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2015/02/art.html kurkkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli kommentistasi :)
   Kun on jo monenmoista harrastanut niin pitää piirtämistäkin kokeilla.
   Kiva, että on muitakin Suzin maailmaan innostuneita.

   Poista
 3. Nyt jään odottamaan, mitä te tytöt piirtelette kirjan oppien pohjalta!
  Arja, joko pian tulee ensimmäinen työ näytille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina kommentistasi :)
   Ei ihan vielä ole mitään valmista. On taas sellainen aikakausi, että pitää kaikkea mahdollista kokeilla ja verstaalla on suloinen kaaos, mutta aina sieltä sitten joku valmistuukin :)

   Poista
 4. Onpa kiva. Jotain kivaa odotettavissa katsottavaksi taas.
  Minusta piirtäminen on suhteellisen helppoa, värien käyttöä voisi opetella lisää ja mixed media on ihan alkeissa. Mutta harjoitellaan.
  Mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida kommentistasi :)
   Sinähän olet tosi hyvä piirtäjä!
   On tosi kiva opetella jotain uutta. Läheskään kaikista ei tule sitä omaa juttua, mutta muuten ei tiedä ellei kokeile. Piirtäminen vaikuttaa kylläkin nyt hyvin innostavalta, joten harjoitukset jatkuvat.
   Vuorokaudessa on kuitenkin vaan se 24 tuntia, joten yleensä pitää jotain jättää pois kun jotain uutta ottaa tilalle...mitähän jättäis pois.

   Poista
 5. Olen miettinyt mitä kommentoisin. Kiinnostava asia.
  Ihan ensimmäinen ajatukseni oli, että sinulla on valtava määrä erityisosaamista!
  Uusien alueiden valloittaminen on varmasti niin kiehtovaa, että sen haluaa kokea yhä uudestaan. Onnistut varmasti myös tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti kommentistasi :)
   Minulla on sellainen palava halu kokeilla aina jotain uutta. Olen sen jo vissiin syntymälahjana saanut :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!