keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Mixed Mediaa Teema-maaliskuu 4/9

Tämä haaste vei meikäläisen mennessään. Olinkin jo kaivannut jotain uutta mielenkiintoista haastetta ja onneksi ihan sattumoisin löysin. Mixed Media tekniikkana on tämän hetken ehdoton lempparini :)

Olen jo muutamia vanhoja risoja kirjoja pelastanut uuteen elämään ja tässä taas yksi. Tämän kirjan lehdet eivät enää paljon käsittelyä kestäneet, niin haurastuneet ne olivat. Joten sivelin kirjan sivulle ja päätyihin liimaa ja vain etukannen voi nyt avata, muuten se on suljettu painos ja sisus jää ikuiseksi salaisuudeksi. Suurin osa sivuja oli irronnutkin ja näin sain kaiken pysymään kasassa. Etukansi oli sisäpuolelta halki ja sen liimasin. Kirja on painettu joskus 1800-luvun keskivaiheilla ja olen sen ottanut talteen äitini tädin perinnönjaon yhteydessä joskus parikymmentä vuotta sitten. Kirjan kansien rakenne on mielenkiintoinen. Ne on tehty puusta, jonka päälle on laitettu nahka. Jonkinlaiset salvatkin ovat kirjassa olleet, mutta niistä ei ole kuin pieni pätkä jäljellä.
Saranat, lukko ja perhosen siivet ovat chipboard-kuvioita, jotka värittelin misteillä ja Inka Gold-väreillä. Tuli aika paljon erilaisia värikerroksia ennenkuin olin tyytyväinen. Lukkokuvion alla on metallinen filigraanikoriste, jonka käsittelin samoin ja kirjaimet ovat jotain vanerin tapaista ja niissäkin sama käsittely. Kirjan kansiin ja selkään levittelin ensin Inka Gold-värejä ja sitten kiinnitin kuviot Gel Mediumilla etukanteen. Inka Gold-väreillä sain vanhan nahan uurteet enemmän näkyviin.
Kuten huomaatte, kirjan selkä on jossain vaiheessa ommeltukin. Koska olen tuntenut ihmisen, jonka hallussa kirja on joskus ollut niin tunnen suurta mieltymystä siihen ja mielikuvitus saa siivet. Kirjaa on luettu luultavasti jo päreen valossa ja myöhemmin öljylamppu on ollut valon lähteenä.
Mitä kaikkea onkaan tämä Ajan-Tieto eli Muisto-kirja merkillisimmistä tapahtumista nähnyt? Nyt sen paikka on muiden tuunaamieni kirjojen seurassa kunniapaikalla muistona menneistä sukupolvista.
Sarjan muut kirjat ovat täällä ja täällä. Vieläkin on pari kirjaa samaa sarjaa, mutta ovat sen verran hyväkuntoisia, että saavat olla muistoina sellaisenaan.

12 kommenttia:

 1. Hauraan näköinen kirjavanhus, tuota pitää tuunata hellällä kädellä. Lopputulos on huikea.

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja onnistuneita ovat kaikki nämä kirjankannet, mitä olet tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Todella kauniisti tehty kirjasarja, hienosti käytät erilaisia tekniikoita ja aineksia, huikeaa!

  VastaaPoista
 4. Upea kansi ja mielenkiintoinen vanha kirja. Hienoa työtä.

  VastaaPoista
 5. Kaunis kirja tuunauksen jälkeen, ajanpatinaa.

  VastaaPoista
 6. Kauniiksi tulevat vanhat kirjat käsitelyssäsi, hauraita, mutta nyt säilyvät vielä pitkään koristeena.

  VastaaPoista
 7. Voi että on upeus konsanaan! Olet taitava tekemään noita mixed media taiteiluita ♥

  VastaaPoista
 8. On taas niin upea työ sinulta!!

  VastaaPoista
 9. Nämä sinun mixed media-työsi ovat aina jotain niin käsittämättömän hienoa!

  VastaaPoista
 10. Kerrassaan upea teos ja ihanaa, että sillä on tarina!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille ihanista kommenteista :) <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!