perjantai 6. toukokuuta 2016

Loma Viron Rakveressa osa 1

Lomailimme viikon Virossa Rakveren kaupungissa Aqva-kylpylässä. Viisi vuotta sitten teimme ekan visiitin ko. paikkaan. Kylpylä on tasokas ja hoidot aivan huippuluokkaa. Rakvere on rauhallinen kaupunki, jossa on kiva kulkea kävellen  paikasta toiseen.
Aqva-hotel & span laajennus oli edellisen käyntimme aikaan aloitettu. Huoneemme oli vanhalla puolella, eikä niissäkään huoneissa valittamista ollut, hieman ahtaat, mutta siistit ja kelvolliset.
Kuvissa oikealla on uusi osa ja vanhaan osaan kuljetaan kadun yläpuolella olevan sillan kautta.

Aivan Aqvan naapurissa on kirkko. Ylimmän kuvan oikeassa alareunassa näkyy kylpylän allasosastoa.Varmaan yksi kaupungin kuvatuimmista patsaista on tämä keskusaukiolla polkupyöränsä vieressä seisova Arvo Pärt
Vielä muutama kuvakeskustan rakennuksista. Arkkitehtuuri on monimuotoista ja mielenkintoista.
Rakveren kuvakertomus jatkuu lähipäivinä. Silloin kuvia mm. linnasta ja tammimetsästä.

8 kommenttia:

 1. Miten hyviä kuvia kaikki! Nautinnollista katsoa! Todella arvokas ja kaunis kirkko! Mikähän kirkko onkaan! Varmasti vanha mutta taidolla kunnostettu kun näyttää niin puhtaan kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Tällaista tietoa löysin kirkosta: Kolminaisuuden kirkko.Myöhäiskeskiaikainen kirkko, jossa on omaperäinen korkea ja kapea torninhuippu. Kirkko kunnostettiin 1600-luvulla, ja siellä on piispa Arnoldus H. Annabatin hautalaatta. Huomiota herättäviä barokkityylisiä puunveistotaidon mestariteoksia: saarnatuoli ja alttariseinä.

   Poista
 2. Kiitos, arvokasta tietoa. Myöhäiskeskiajalta! On hienosti säilynyt meidän nähtäväksemme. Alttariseinä on todella erikoisen upea. Samoin urkuparven kaareva reuna ja kaunis pillistö.
  Jälkeenpäin vielä ajattelin, että kuvaat kaikkeakin, mutta juuri rakennuksia kauniisti ja silmiä hivellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Kirkko oli hyvin valoisa ja kaunis. Käyn aina reissuilla kirkoissa kuvaamassa.Tämä kirkko oli siitä erikoinen, ettei ollut seinä- ja kattomaalauksia. Tykkäsin "puhtaudesta".

   Poista
 3. Kiitos kuvakertomuksen 1. osasta. Kuten jo Facebookissa kirjoitin, niin luettuani Jaan Krossin kirjan Pietarin tiellä olen halunnut päästä käymään Rakveressä. Siksi onkin erityisen kivaa lukea kokemuksistasi ja katsoa kuvia.
  Kylpylälomaa Rakveressa voisi ajatella vaikka syksyllä :)
  Oliko teillä jonkun matkatoimiston valmismatka ja sellainen "tee-se-itse" -matka?

  VastaaPoista
 4. Kysymyksessä piti olla "tai" -sana, siis valmismatka tai itse räätälöity?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!