torstai 9. toukokuuta 2013

Helatorstai

Helatorstai alkaa olla alkuillassa ja ilmatieteenlaitos ei oikein ollut terävimmillään ennakoidessaan rankkasateita tänne Raumankin suunnalle. Mutta ei me siitä pahoillamme olla! Sadetta saatiin aamulla vähän ja iltapäivällä pieni kuuro.Sadetutkasta oli kiva katsoa, miten pilvet pyörähtivat Rauman kohdalta sekä etelään että pohjoiseen! Lämpötila on ollut siinä 20 asteen vaiheilla ja vihreys luonnossa lisääntyy hurjaa vauhtia. Tässä vähän tämän päivän tunnelmia.
Timantteja oli tarjolla sadekuuron jälkeen.
Kevätesikko avelee nuppujaan ja kieloissakin on nuput, vaikka hyvin tiukat, mutta nuput kuitenkin. Pihlaja-angervon lehdet ovat jo hyvällä mallilla ja pikkiriikkiset lehdenalut myös koivussa.

Narsissit kukkivat jo aika runsaina ja tarhakylmänkukka on aina niin hellyyttävä.
Näillä kuvilla toivottelen oikein hyvää helatorstain iltaa!

5 kommenttia:

 1. Upeaa, kun voit seurata luonnon uuteen elämään heräämistä näin läheltä ja kuvata sitä muidenkin iloksi. Satuitkohan näkemään - muistaakseni eilen - maikkarin uutisissa näytettiin pussitiaisen touhuja. Urokset kilpailevat morsiamista rakentamalla uskomattoman taidokkaita pussimaisia pesiä:D En ole aiemmin kuullut lainkaan ko. tiaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin pussitiaista koskevan uutisoinnin.Eräs fb-kaverini oli päivää aikaisemmin kuvannut ilmeisesti saman pussitiaisen pesänrakennuspuuhissaan. Hauska pussukka heidän kotinsa :)Olispa kiva joskus livenä nähdä sellainen!

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat, kiitos vain!
  Nämä upeimmat timantit saamme kaikki omistaa itsellemme.
  Meidän nuorimmaisemme perhe perustaa omaa pihaa ja haaveilee mm. kylmänkukasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmänkukassa on jotain niin hellyyttävän kaunista ja herkkää, että joka kevät odotan innolla sen kasvamista. Tuntuu hyvin viihtyvän, jo muutaman vuoden ollut kaksi yksilöä. Tämä valkoinen tulee aina ekana ja lilanvärinen viikon verran myöhemmin.

   Poista
 3. Ihania kuvia! Teillä on tuo kevät pikkuisen aikaisemmassa kuin meidän pihalla. Narsissit availevat nuppujaan ja kielot ovat vasta nostaneet lehtensä. Valkovuokot ovat täydessä kukinnassa, koivun lehdet puhkesivat eilisen lämpimän sateen jälkeen ja niissä alkaa olla kevään tuoksu :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!