torstai 2. toukokuuta 2013

Kameralla näpsittyä Lahdessa ja Raumalla

Viime vuoden elokuun lopulla olimme Italian Sorrentossa valokuvauskurssilla (postaukset täällä ja täällä) ja viime viikonloppuna meillä oli "luokkakokous" Lahdessa. Vietimme ihanan ja ikimuistoisen vuorokauden käymällä valokuvanäyttelyssä, kuvaamalla Lahtea, syömällä italialaisravintola Mamma Mariassa erinomaisen hyvää ruokaa, katselemalla ottamiamme kuvia (jokainen oli tallentanut muistitikulle 20 sellaista kuvaa, jotka ehdottomasti halusi toisille näyttää) ja nauttimalla yhdessäolosta.Meitä yhdistää Sorrento ja valokuvaus, joten tarinaa ja hauskaa riitti!
Tässä muutama otos Lahden reissulta:
Raumalla Vappua vietettiin koleassa ja tuulisessa, mutta aurinkoisessa säässä. Usein vietämme Vappua kotipihalla ilman sen kummosempia "seremonioita". Nyt kuitenkin suuntasimme kaupungille. Paljon oli väkeä liikkeellä ja syynä siihen mm. motoristien  ja poikasoittokunnan paraatit. Rauman poikasoittokunta on hyvin tyttöistynyt, mutta alkuperäinen nimi on haluttu säilyttää. Poikasottokunnan vahvuus on toistasataa soittajaa ja nyt mukana oli myös cheerleader-ryhmä.Omakin tytär on aikoinaan soittokunnassa ollut monta vuotta, ensin paraatityttönä ja sitten klarinetinsoittajana. Motoristien paraatissa päristeli  yli 550 prätkää ja muutama auto.

 Samalla olimme nostalgiakävelyllä Anundilan aukiolla. Nimittäin sieltä löytyi vappuheila vuosimallia 1963. Valokuvauksen merkeissä yhteinen tiemme alkoi ja ajan myötä siitä on tullut molemmille rakas harrastus ja sama vappuheila on ollut nyt siis 50 vuotta.
Ovisyvennys on jossain remontissa muuttunut ja niin on taitanut vappuheilakin vähän muuttua...ainakin tupeeraus :) Tuntuu kovin uskomattomalta, että noiden kahden kuvan väliin mahtuu puolivuosisataa. Ei tiennyt silloin paria viikkoa vaille 16-vuotias flikka, että elämänkumppani oli siinä kameransa kanssa <39 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Ihanaa, että se kumppani sieltä löytyi ja että jäi pysyväksi <3 :)

  ps. täällä alkoi hetki sitten tulla taivaan täydeltä lunta... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta..yök:( Pihalla vähän just siistimistöitä tein ja huomasin,että KIELOT työntävät lehteä:))))) Ja sellainen punajuuren lehden näköinen monivuotinen salaattipehko oli jo niin komea, että siitä saadaan tänään ruokapöytään ensimmäistä omaa satoa tälle vuodelle!
   Jospa tuo kylmä tuuli joskus hellittäisi...sitä on nyt riittänyt kyllästymiseen saakka ja se vie voiman auringonlämmöltä.

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Erityisesti tykkään tuosta alimmaisesta kuvasarjasta!
  Teillä on varmasti ollut hieno Vappu, kun olette muistelleet yhteisiä vappuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä Vappuja tuli muisteltua.Parhaiten ovat jääneet mieleen ne kymmenkunta Vappua,jolloin tytär oli Rauman Poikasoittokunnan kirjoissa ja vappuparaati oli jokavuotinen traditio.

   Poista
 3. Hienoi kuvei :) Ihana tuo blogin yläkuva myös. Minäkin pitkästä aikaa värittelin kuvan ja korttikin sitten syntyi puolivahingossa. t. Ansku /mummukka :)

  VastaaPoista
 4. Onnea nuorelle parille! Unohdin ihan tuon jutun. Olisin tullut ottamaan teistä kuvan, kun kerran oltiin kaupungilla cruisailemassa! Nyt harmittaa! Hienoja kuvia olet taas ottanut!

  VastaaPoista
 5. Lämpimät Onnittelut nuorelle parille!!! Supersaavutus!!

  Kiitos Arja ihanista korteista jotka sain tänään!! Vaihtareita et ole vielä valinnut vai laitanko yllärir+

  VastaaPoista
 6. Onnea Onnea hyvän vappuheilan löytymisestä. Ihanat kuvat - tosi keväinen tunnelma noissa.

  Tuhannesti kiitoksia ihanasta pikku keijukaisesta, joka kotiutui tänään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!