lauantai 7. syyskuuta 2013

Syksy on saapunut

Lämpötilat ovat päivisin 20 asteen paikkeilla, aurinko paistaa ja on toisaalta hyvin kesäistä mutta toisaalta kyllä syksy on saapunut. Pihan kasvien värityksen muuttuminen ruskanväreiksi taitaa johtua enemmänkin kuivuudesta kuin kylmästä, koska öisinkin on lämpötila vain vähän alle 10 astetta. Syksyn tuoksukin voimistuu päivä päivältä.
 Kasvihuoneesta vielä satoa saadaan. Kurkkuja ja tomaatteja on syöty juhannuksen tietämiltä saakka ja vielä jonkin aikaa satoa tulee.
 
Useamman kerran on kesän viimeiset vadelmat poimittu, mutta kun lämpöä on riittänyt niin edelleen pieniä määriä kypsyy.

 
Saimme jolloinkin kesällä taimen, joka oli sinnitellyt ulkona. Meillä se pääsi kasvihuoneeseen ja versoja on kasvattanut ja kukkia, mutta hedelmien kanssa nyt alkaa tulla tosi kiire. Suurin on nyt nipin napin sentin mittainen ja vesimelooni olisi tarkoitus siitä isona tulla. Haaveeksi jäi!


 Varhain sunnuntaiaamuna nokka kohti pohjoista aistimaan Lapin syksyä ja tuntureiden raikasta tuulta ja sitä suunnatonta vapauden tunnetta, jonka vain tunturin laella voi kohdata.

Siis pieni tauko täällä askartelupajalla, mutta haasteblogin puolella on normaaliaikataulusta poiketen jo tänään ilmestynyt uusi haaste.

3 kommenttia:

 1. Ihania syksyisiä ja satoisia kuvia :) Minä olen myös joskus kokeillut vesimelonia ja huonolla menestyksellä. Hyvää lapin reissua! Toivottavasti ilmat suosivat viellä :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia kesän herkuista!
  Oikein mukavaa ja kuvauksellista lapin reissua!!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Hyvää matkaa ja elämyksiä Lapissa <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!