tiistai 24. syyskuuta 2013

Talitiaisten puuhailua

Pihapiiriin on ilmestynyt paljon lintuja, melkoinen sutina käy pihan puissa ja ruokintapaikalla. Baari on avattu ja suosio on suuri! Lajeja on varmaan lähemmäs kymmenen ja pienikokoinen oravakin on löytänyt paikalle ja sulassa sovussa näyttävät nautiskelevan auringonkukansiemeniä. Talia orava ei pysty "häkkyrästä" syömään.
Monet kerrat päivässä tulee seurailtua lintujen touhuja ja tietysti osan aikaa kameranlinssin lävitse. Ovat kyllä niin vilkasta sakkia, ettei varmaan edes joka kymmenes kuva onnistu lähellekään  tyydyttävästi. Talitiaiset ovat vähän verkkaisempia liikkeissään ja eilenkin ainoastaan niistä ottamani kuvat ovat jollainlailla esityskelpoisia. Linnut ovat kiintoisa kuvauskohde ehkäpä juuri haastavuuden vuoksi. Vilkkaasti liikkuvaa lintua ei niin vaan saa tarkennettua edes "sarjatulella". Tai siis tällainen harrastelija ei saa :)

Lähellä ruokintapaikkaa olevaa pesäpönttöäkin kovasti tutkittiin. Siinä pesi keväällä talitiainen, joten olikohan kyseessä lapsuudenkodin katsastus :)


3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :) Minäkin niin mielelläni ruokkisin lintuja, mutta kun taloyhtiö on sen kieltänyt. Niiden puuhia olisi mukava seurata. Pari päivää meni siihen, että Tilhet jonkun muun lintulajin avustuksella puhdistivat muutaman ison pihlajan ja sitä oli hauska katsoa aitiopaikalta omista ikkunoista. Melkoinen kuhina siinä kävi! Pihapiirissä voi myös nähdä fasaanien tepsuttelua ja töräytyksiä kuuluu tämän tästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fasaani on upea lintu, mutta meidän kulmilla ei niitä ole koskaan tavattu. Kylläkin jo n. 10 km:n päässä useammassakin paikassa.

   Poista
 2. Ompas kiva kuvasarja :) Pitäisi varmaan itsekkin alkaa jo kaivamaan lintujen ruokinta lautaa varasto uumenista ennen talven ja pakkasten tuloa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!