Tällaisella reseptillä keittelin soseen:
2 kg tomaatteja
0,5 kg sipulia
3 sellerinvartta
3 valkosipulin kynttä
2 chilipaprikaa
pari kourallista basilikan lehtiä
pari rkl tummaa sokeria
1 kuutio tiivistettyä lihafondia
Kalttasin tomaatit ja paloittelin muut ainekset kattilaan tomaattien kanssaKeittelin hissukseen reilun tunnin ja sitten sauvasekoittimella soseeksi. Purkituksen jälkeen jäähdytys ja pakastimeen. Erinomaisen hyvää kastike- ja keittopohjana ja vaikkapa sellaisenaan grillatun lihan kanssa.
Nyt käytin pikkutomaatteja, mutta kun isot tomaatit kypsyvät niin kalttaaminen käy helpommin ja nopeammin. Jos laiskottaa, niin blenderi tai sauvasekoitin aika hyvin kuoretkin möyhentää :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!