maanantai 4. huhtikuuta 2016

Digikollaasi ja vanha valokuva

Eilen tein digikollaasin Enkulin haasteeseen ja siinä kylkiäisenä tuli toinenkin. Yltiöromanttinen ja niin pastellia, että...

Kuvasin eräästä vanhoista kuvista tekemästäni taulusta äitini kuvan. En tiedä vuotta, jolloin kuva on otettu, mutta ajattelisin hänen olevan siinä noin 15 vuotias. Eli kuvan ottamisesta olisi aikaa noin 90 vuotta. Käsittelin kuvaa  PicMonkey-  ja Pixlr Express-ohjelmilla.

10 kommenttia:

 1. Ihana dikeily ja nämä vanhat valokuvat ovat oikeita aarteita.

  VastaaPoista
 2. Todella hempeä ja kaunis lapsimuotokuva. Nuo vanhat musta/valkoiset valokuvat ovat aina kiehtoneet minua.
  Tuo nykytekniikka sallii niiden muuntelun tänä päivänä. Kehitys on tietysti hyvä asia, mutta minua on alkanut suuresti ärsyttää julkkisten kansikuvat, kun jotain asiasta tietävänä huomaan, miten paljon niitä on muokattu todellisuudesta.
  Mukavaa päivän jatkoa sinulle xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis :)
   Vaikka kuvia muokkailen niin en milloinkaan anna itseni edes kokeilumielessä sortua esim. vartalon tai kasvojen paranteluun.Enkä myös siihen, että irroittaisin jonkun ihmisen kuvan jostain yhteydestä ja liittäisin johonkin toiseen, jolla ei ole mitään tekemistä alkuperäisen asian kanssa. Jopa meikäläisellä aivan harrastajalla olisi mahdollisuus kuvassa muuttaa silmien väriä, ihoa, valkaista hampaita, muuttaa kampausta, hoikentaa vartaloa, suurentaa rintoja jne jne. Minusta se on etiikan vastaista.
   Kaikenlaisten voiteiden ja laihdutuspillerien mainokset ovat mielestäni suorastaan lain vastaisia, ihmiset kuvittelevat että siinä se autuus sitten on kun tuon voiteen tai pillerin ostan. Ennen ja jälkeen kuvat ovat ymmärtääkseni suurelta osin muokattuja ja niillä ei ole mitään todenperäisyyttä. Jokin aika sitten tuli telkkarista hyvä ohjelma siitä, miten kaikki mainoskuvat yms. ovat melkoisella varmuudella käsiteltyjä. Sen katsottuani meni viimeinenkin usko julkkisten kuviin ja kun tiedän miten helppoa se muokkaaminen on. Eli siis ärsyttää moinen peli täälläkin!

   Poista
 3. Jep,se tv-mainos "...joka päivä....jne (monikvitam.) ja Marion siinä,ja sitten kun tietää todellisuuden.. Ei vakuuta ainakaan minua: (

  VastaaPoista
 4. Molemmissa omalla tavallaan hempeää "särmää"!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!