maanantai 18. huhtikuuta 2016

Lisää keväänmerkkejä

Pihan reunamilla kasvaa luonnon kieloja. Kävin vähän kurkkimassa lehtien alle, joko siellä oltaisiin hereillä. Ja kyllä vaan parisenttiset piipat jo puskivat kallion kolosta kohti päivänvaloa. Sitä on viikonlopun aikana melko huonosti ollut, sadellut vähän ja ollut pilvistä ja tuulista.
Kevään ensimmäinen neitoperhonen oli siivet supussa pihalaatoituksella ja oli tosi pienestä kiinni, etten astunut sen päälle. Kovasti oli vielä kohmeinen, mutta sisukkaasti räpytteli siipiään. Siirsin sen turvallisempaan paikkaan totuttelemaan kevääseen.

Tarhakylmänkukan karvapallerot nyt vaan ovat niin ihania, että pakko melkein joka päivä kuvata :)
Hyvää alkavaa viikkoa lukijoille!

6 kommenttia:

 1. Ihanasti kevät edistyy.
  Meillä sataa kaatamalla tänään. Hyvä, sillä lumi lähtee takapihalta ja pupunpapanat sulavat ja muuttuvat lannoitteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli :)
   Sade tekee hyvää luonnolle ja antaa kyytiä lumelle.

   Poista
 2. Meillä on vielä lunta paikoin. Tällä hetkellä tosi harmaata, kun eilisen satoi ja yöllä ja tällekin päivää on luvattu... Kyllä aurinkoa on ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Yleensä on vielä vappuna joku lumiläntti löytynyt meidänkin pihalta, mutta nyt oli niin vähän lunta, että kaikki on jo aikoja sitten sulanut. Tosin kun viimekeväisiä kuvia katselee niin silloin oltiin aikalailla edellä tähän kevääseen verrattuna.

   Poista
 3. Uusia kevään merkkejä voi havaita melkein päivittäin. Täällä Turussa viime viikolla kerrostalon takapihalla pienen puiston rajamailla sinivuokkoja ja viikonloppuna mökillä ensimmäiset valkovuokot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina :)
   Olen kovasti valkovuokkoja pälyillyt, mutta ei merkkiäkään vielä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!