maanantai 18. huhtikuuta 2016

Tuunailua

Eipä ollut ensimmäinen kerta kun oli suunnitelmissa tehdä jotain ihan järkevääkin, mutta kuinkas ollakkaan, menin vähän käymään verstaallani ja sille tielle jäin. Tuli todella pakottava tarve tuunata yksi pieni ( 11 x 9 cm) valokuvakehys, joka on vuosikausia lojunut verstaalla tomuttumassa. No ei loju enää, vaan pääsi olkkarin pöydälle :) Muistan miten ihastunut olin siihen ostohetkellä, mutta kotona se rupesikin näyttämään liian krumeluurilta. Nyt tein siihen vähän metallista lookia ja muuttui heti omaan silmään paljon miellyttävämmäksi.

Ei se sitten tuohon kehykseen loppunut, tuunausinto nimittäin. Verstaan pöydän alla olen säilyttänyt vanerista rasiaa (halk.35 x 20 cm). Sain sen melkein 20 vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi ja oli tosi kaunis, kannessa käsinmaalattu silkkikangas. Mutta jolloinkin kävi haaveri ja kannen päälle kaatui mehua, eikä ollut mitään tehtävissä. Olin jos poistanut piloille menneen silkin ja ehkäpä on ollut joku ajatus tuunauksesta, mutta ei ole ottanut tulta. Joskus asiat ovat niin kristallinkirkkaita, ei muuta kuin siitä vaan alkaa hommiin. Nyt oli se päivä!
Isäntä ystävällisesti hioi kannen liimajämät pois ja kun olin pari kolme tuntia maalannut ja liimannut niin  rasia on pikkasen erinäköinen
Tarvitsin gessoa pohjustukseen, paksua nyöriä kannen reunaan, kahta sorttia servettiä (magnolioita ja höyheniä), mulperipaperille painetun kuvan ja kaksi Scrapiniec laser-leikattua kuviota (kehyksen ja tekstin), decoupage-liimalakkaa, muutaman pinkin timangin, vintage-maalia ja mattaa kalustelakkaa.Huomenna sitten uusi yritys niiden järkevien ja tarpeellisempien hommien suhteen. Nähtäväksi jää, tuleeko taas noukittua rusinat pullasta ;)

15 kommenttia:

 1. Oh-ho.... jälleen aivan ihania töitä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Ihania ja onnistuneita tuunauksia.

  VastaaPoista
 3. Aivan kertakaikkisen ihania molemmat työt! Kyllä tykkään :D

  VastaaPoista
 4. Ihanat tuunaukset. Olet kyllä varsinainen mestari.

  VastaaPoista
 5. Ihana katsella tätä kauneutta, jota on näissä tuunauksissasi!

  VastaaPoista
 6. Voi että on upea rasia :) Minullakin on kaapissa joku kamalan vihreä puinen pyöreä rasia. Pitääkin ottaa se käsittelyyn ja tehdä sille jotain. Liisa

  VastaaPoista
 7. Hienoja tuunauksia. Kauniilta näyttävät sinun kättesi jäljiltä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!