sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Sitä sun tätä...

Kesäkuu lähenee loppua ja nyt kyllä toivoisi "oikean" kesän jo vihdoinkin alkavan. Koleita ja pilvisiä päiviä alkas olla riittämiin. Satanutkin on, mutta ei kovin paljon täällä Rauman seudulla. Yhden kerran on ollut sellainen kunnon ukkoskuuro, jolloin kaikki hanat oli yläkerrassa avattu. Muulloin sade on ollut hyvinkin inhimillistä.
On aurinkokin paistanut ja kypsyttänyt ensimmäiset mansikat omassa puutarhassa
Välillä kovia kokenut pioni (mies ajoi traktorilla yli puunkaatohommissa) ei kovin suurella kukkaloistolla ilahduta, mutta ensimmäinen kukka on auki ja on se aina niin kaunis ja joka vuosi pitää kuvata, vaikka ihan samalta se aina näyttää.
Raparperi on kasvanut valtavaksi pehkoksi ja siitä on muutamat piirakat värkätty. Lisäksi raparperipaistosta, mehua ja siirappia.
Raparperipaistos vaniliakastikkeen kera. Resepti täältä

Vasemmalla mehua, resepti täältä ja oikealla siirappia, resepti täältä. Mehussa tavallista sokeria ja siirapissa ns.inkkarisokeria. Noin paljon vaikuttaa väriin. Molemmat ihan tajuttoman hyviä!


Jalkapalloa on katsottu telkkarista, mutta myös livenä. Pojanpojista nuorimmaisella (Riku 10v) oli pari peliä täällä Raumalla ja oli kyllä kivaa seurattavaa sellainen leppoisampi peli, kukaan ei purrut ketään! Taitavaa peliä ja hyvää pelisilmää jo on tuon ikäisillä pojilla.
KoPan  joukkueen kapteeni
Uusi viikko alkamassa tiistaina myös uusi kuukausi. Toukokuun joulukortit jätin suosiolla tekemättä kun oli niin hektinen kuukausi ja kesäkuun kortitkin jää näköjään viimeiseen päivään. Ovat pikkasta vaille valmiina, joten huomenna ne sitten esille.


5 kommenttia:

 1. Samanlaista näkyy olevan sään puolesta niin teillä kuin meilläkin.
  Pionin kukka on kyllä kuvaamisen arvoinen, vaikka sitten joka vuosikin :)
  Nuo raparperiherkut saavat ihan veden kielelle.
  On noitten nuorten jalkapallopelit sentään aika jännittäviä seurattavia kentän laidalta, kokemusta on :)

  VastaaPoista
 2. Raparperistä on saanut nauttia minun ystävänikin, tullut hyvin. Ja meillä taas on frispiigolf ykkönen.Hannes on Uotilassa käynyt päivittäin. Mummu nyt kyydinnyt, lomaviikko mummulassa.

  VastaaPoista
 3. Tuota raparperipaistosta täytyy kokeilla, vielä kun raparperejä löytyy.
  Saisi sateet nyt kyllä tauota, tänäänkin on satanut koko päivän.
  Kaunis kuva sateesta ja kesäisistä herkuista!!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Upeita kuia olet napsinut ja herkut tuovat veden kielelle. Olen aina pitänyt raparperipiirakasta tai melkein missä muodossa hyvänsä. Kiitos resepteistä.
  Täällä on tänään satanut koko päivän ja huomisellekin luvattu riittävän):
  Siellä on toivottavasti parempia ilmoja.
  Hyvää alkavaa uutta viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 5. Raparperimehua pitää tehdä, kiitos ohjelinkistä. Juhannuksena syötiin valkosuklaaraparperipiirakkaa, joka vei melkein kielen mennessään :)
  Kemiössä on satanut ja satanut. Ensin kevät oli ennätyskuiva ja nyt tätä. Kasvit ei oikein tykkää. Nurmikon paikkaukset onnistuin tekemään kylläkin juuri oikeaan aikaan ennen sateita. Viileässä ja sateessa uusi nurmikko kasvaa kohisten.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!