torstai 4. joulukuuta 2014

Olihan se kokeiltava

Useammallakin sivustolla fb:ssa on ollut esillä tuikkukippoja, joiden kaunis huurteinen, kuurankukkainen pinta on saatu suolasta. Tottakai piti kokeilla ja hyvinhän tuo tekniikka toimi.
Tarvitaan kirkas lasikippo, merisuolaa ja vettä. Käyttämäni lasimaljakko/tuikkukippo on n.15 cm korkea ja halkaisijaltaan 10 cm. Laitoin pohjalle karkeaa merisuolaa noin sentin kerroksen ja päälle lämmintä vettä niin että suola peittyi ja vähän yli. Kippo oli vuorokauden vastalämmitetyn muurin ulokkeella ja oli suola jo "kiivennyt" pitkälle yli puolet korkeudesta. Nostin sen sitten olkkarin sohvapöydälle ja siinä se edelleen "kasvaa" ja on jo kiertynyt kipon ulkoreunoillekin. Tuikkua siinä on polteltu ahkerasti ja näyttää tosi kauniilta. Kun kyllästyy tuohon suolalookiin niin sitten vaan pesee suolat pois ja jälleen on kirkas lasi.


Meillä käytetään suolana merisuolan lisäksi himalajasuolaa (ruususuolaa), jonka väri vaihtelee melko valkoisesta vaaleanpunaiseen. Nyt sattuu olemaan aika punaista, joten siitä olisi ajatus kokeilla tehdä pari pienempää tuikkukippoa, jos toimii niin saattaa tulla aika nätin värisiä.

Ystäväpariskunnan kanssa vietettiin eilen kiva päivä. Me naiset askartelimme ja miehet juttelivat ja touhusivat omiaan.
Toivat kauniin amarylliksen ja Tallinnasta ostamansa ihanan lasisydämen. Ei ollut puhetta amarylliksen väristä, joten nyt on jännä odottaa minkä värinen kukinto aikanaan nupusta aukeaa.
Kiitos Raili & Rauno!


12 kommenttia:

 1. Tytär kertoi tästä ideasta ja nyt on mukava nähdä, että se todella toimii!
  Pitäisikö minunkin viimein liittyä facebookiin, kun sieltä saa noin loistavia ideoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina :)
   Kyllähän fb:ssa on paljon ryhmiä, joissa voi ihailla ihmisten upeita töitä ja saa vinkkejä, vihjeitä ja linkkejä. Askarteluryhmiäkin on monia.Sinne vaan mukaan!

   Poista
 2. Enpä ole moisesta ennen kuullutkaan. Pakko kokeilla minunkin. Kaunis on lasi. Aivan kuin jääkukkia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun toit tämän idean myös blogimaailman puolelle. Minäkään kun siellä naamakirjassa vielä ole.
  Todella kaunis lopputulos ja tätä on ehdottomasti kokeiltava.

  VastaaPoista
 4. Sieltä minäkin idean bongasin.Minulla ei ole uunia,mutta patterit ajavat saman asian.

  VastaaPoista
 5. Kokeiluun menee täälläkin. Edellinen kommentti ratkaisikin tuon muurin puuttumisen. Sinulla ainakin onnistui hyvin ja upealta näyttää.
  Amaryllis on minunkin ehdoton joulukukkani, kun tuoksuyliherkkänä hyasintit ainakin ovat pannassa. Jatketaan harjoitusia...;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Enkuli, Apris, Ulla ja Sirkkis :) Pitikin laittamani, että patterin läheisyys ajaa saman asian kuin muurikin ja jotkut ovat ihan huonelämmössä "kasvattaneet", mutta lämpö ainakin jouduttaa prosessia ja kun sitten tuikkua polttaa kipossa niin siitä tulee taas lämpöä.
  Vain sisäkäyttöön, ulkona on aina kosteutta niin että kuurankukat sulavat. Samoin huomasin, että sisäpintaa ei kannata sormeilla, jää helposti jälkiä, jotka sitten kyllä häviävät kun suola tekee tehtäväänsä. Halpa ja kiva, kannattaa kokeilla!

  VastaaPoista
 7. Oi että kun hyvä idea! Ja niin kauniin näköinen tuo suolahuurre! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Hauskan idean on joku jossain keksinyt :) Tiesin tämän tekniikan, mutta enpä ole saanut kokeilluksi...

  VastaaPoista
 9. Kauniin huurteinen lopputulos! Pitäisikin kokeilla.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Saila ja Pirkkoinkeri :) On kyllä niin simppeli juttu, että ehdottomasti kannattaa kokeilla! Joskus saa halvalla ja helpolla kaunista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!