keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Munankuorimosaiikkia

Munankuorimosaiikkia kokeilin nyt pulloon, sellainen kolmen vartin hiukan muotoiltu kirkas pullo. Pohjustin pullon kauttaaltaan valkoisella gessolla kahteen kertaan, jotta sain paremman tartuntapinnan  munankuorien liimaukselle. Tutkailin servettikuvion paikkaa ja liimasin muutaman munakuoren palan sen alle jäävään kohtaan ja sitten servetti päälle. Kaikki munakuoret ovat ruskeita.Niitä sitten Tacky Glue Turbolla liimailin pullon ympäriinsä.  Aivan pullon yläosaan liimailin sekalaisia pikkuhelmiä ja pullon kaulan ympärille kieputin hamppunarua. Korkin liimasin kiinni pulloon. Hiekkapaperilla hioin kuoret tasaisiksi. Sitten sekoittelin kolmesta akrylimaalista servetin pohjan väristä maalia ja sillä sivelin pullon kauttaaltaan, paitsi tietysti servettikuva ja kaulassa oleva naru. Pyyhin maalia tuoreeltaan pois, jotta munakuorien alkuperäinen väri tuli paikka paikoin näkyviin. Metallikoristeet maalasin ensin mustalla gessolla ja sitten Inka Goldeilla viimeistelin. Korkin päälle rakentelin kolmesta osiosta koristeen ja servettikuvan yläpuolelle kiinnitin koristeen pellavalangalla, jonka päät solmin pullon takaa ja liimasin solmun päälle vielä yhden metallikoristeen. Servettikuvan päälle sivelin decoupagelakkaa. Yläosan helmien väleihin liimailin vielä keltaisia puolikashelmiä ja "timantteja". Niitä liimailin myös servttikuvan yläosaan. Lopuksi kultavahaväriä hillitysti koko työhön ja  kiillotus trikoorätillä. En katsonut tarpeelliseksi lakata kauttaaltaan koska pinta oli niin sileä ja hohtava ilman lakkausta.Munankuorimosaiikki muihin tekniikoihin yhdistettynä on sellainen juttu, jonka tekemisestä todellakin nautin suuresti, joten näitä tulee takuuvarmasti lisää :)

15 kommenttia:

 1. Aivan huimaava tulos tällä nerokkaasti suunnitellulla idealla! Sitten luin tekniikkaselostuksen. Ai servettikuva tässä! Sitten huimasi lisää!

  VastaaPoista
 2. Siis todella kaunis ja upeasti suunniteltu ja tietysti toteutettu. Wau!!! Liisa

  VastaaPoista
 3. Todella ihana ja mielenkiintoinen tuunaus.

  VastaaPoista
 4. Pullo ja munankuoria ja niistä tuollainen upea työ. Olet niin taitava ja sinulla on silmää löytää kauneutta ns. roskista.
  Niin upea pullo.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!