perjantai 12. helmikuuta 2016

Siveltimestä syntynyt idea

Räntää on hissukseen satanut kohta vuorokauden verran. Edelliset lumet olivatkin jo sulaneet ja nyt on sitten taas viitisen senttiä märkää lunta maassa ja vähän puussakin. On ollut kiva sulkeutua luolaansa ja tehdä sitä sun tätä. Olen penkonut laatikoita ja kaappeja. Monenlaista mielenkiintoista on löytynyt ja niitä on tarkoitus hyödyntää lähiaikojen askarteluissa. Jotain jo aloittelinkin, mutta sitten ei ollut harmaintakaan aavistusta miten työ jatkuu, joten se jäi odottamaan.  Aloittelin myös puurasian tuunauksen uuteen lookiin. Rasiassa on ollut puusorvin teriä. Rasia on kuivumassa ja sen tuunaus jatkunee huomenna.
Jotain tuli ihan valmiiksikin :) Nappasin pari viikkoa sitten talteen siveltimen, joka oli isännän mielestä tehtävänsä tehnyt. Tänän sitä siinä kääntelin kädessäni ja odottelin ideaa tulevaksi. Ja kyllähän se siitä alkoi kehkeytyä. Siveltimen lisäksi otin käyttöön yhden vanhan valokuvan, joka on tulostettu jollekin muutaman millin paksuiselle kevyelle levylle. Kymmenisen vuotta sitten Rauman Museo myi kokoelmistaan poistettuja kuvia ja minähän niitä tietysti ostin aika montakin, vanhoista kuvista kun tykkään. Lisäksi käyttöön tuli pienempi vanha valokuva, jonka olen joltain joskus saanut. Muutaman metallihärpäkkeen ja vanhan avaimen lisäksi vielä vahän munankuoria, timangeja, mustaa gessoa, Inka Gold vahavärejä, Glossy Accentia ja Gel mediumia. Näistä aineksista sekoittelin tämän taulun. Työ eteni minulle tyypilliseen tapaan, ei mitään käsitystä mitä seuraavaksi tapahtuu, ihan fiiliksen mukaan jälleen homma edistyi. Tämä on sitä mistä niin suuresti nautin, ei etukäteissuunnitelmia eikä valmistumisaikataulua. Halusin tuohon siveltimeen varteen tekstin "IDEA", koska siveltimestähän idea syntyi :) Taulun koko on 35 x 22 cm. Sekä isossa, että pienessä yläkulman kuvassa esiintyy nimi Ida Berglund. Vuosina 1888-1920 Raumalla toimi hänen valokuvaamonsa.8 kommenttia:

 1. Upea! Silmäilin pensseliä ja se meinasi jäädä huomaamatta, kun olit sen niin hienosti "naamioinut".

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä jännä juttu, miten jostakin tavarasta/ kuvasta lähtee idea liikkeelle. Sitten vain toteuttamaan. Hauskaa kuin mikä.
  Sinun taulusi on niin hieno. Nuo munankuoret tuovat siihen eikoisuutta mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida ☺
   koskaan ei voi tietää mistä idea lähtee liikkeelle.

   Poista
 3. oo mikä upeus tästäkin tuli!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!