tiistai 9. helmikuuta 2016

Sitä sun tätä

Töyhtötiainen on vikkelä liikkuja ja siten myös ollut aika haastava kuvattava. Päivittäin muutama yksilö lintujen ravintolassa käy ja kuvia on tullut otettua varmaan satoja, mutta joko lintu on jo kokonaan tai osittain ehtinyt pois kuvasta tai sitten kuva on todella epätarkka. Vihdoinkin onnistuin kohtuullisen kuvan nappaamaan. Ei se nyt mikään helmi ole, mutta kelpaa minulle taltioitavaksi.
Meillä ei montakaan sisäkukkaa ole. Orkidea on kuitenkin yksi lemppareistani ja yleensä sellainen ikkunalla kukkii.
Nyt on se aika vuodesta, kun aina loppuviikon ruokaostoksilla käydessä tulee napattua myös tulppaanikimppu mukaan. Ne kestävät just sopivasti viikon.
Eipä ole joulun jälkeen paljon meidän keittiössä muiden leivonnaisten kuin banaanileivän tuoksua uunista tullut. Kinkkupiirakan sentään innostuin tekemään
 Onni on saada kortti ihan tavallisena päivänä. Ystävä Kotkasta oli lähettänyt erittäin huolellisesti ja kauniisti värittämänsä kortin. Kiitos Eija!
Minneköhän tämä karvapötkylä mahtoi olla menossa? Pienen lumilämpäreen päällä hissukseen käpsytteli. Olisko merkki kevään lähestymisestä?
Mikäli onnistuin tunnistamisessa, kysymys on ruostesiiven toukasta ja siitä kuoriutuu aikanaan tällainen (kuva napattu netistä).
Nyt on vuorokauden yhtä soittoa satanut vettä, välillä enemmän ja välillä vähän vähemmän. Lunta on ainoastaan metsän reunassa ja aurauskasoissa ja teiden liukkauskin on aika hyvin sulanut. Katselin kymmenen päivän sääennustetta ja aurinkoa ei sitten nähdä näillä seuduilla niiden päivien aikana ja joka päivä sadetta joko vetenä tai räntänä. Joten eikun nauttimaan sateen ropinasta peltikattoon :)
                                                                  

8 kommenttia:

 1. Töyhtötiainen on kyllä tosi suloinen! Banaanileivän paistoin alkuillasta. Tulppaanikimppu tarttuu minullakin kaupasta herkästi matkaan ja viimeksi niin kävi tänään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Banaanileipä on kyllä niin hyvää ja helppoa kaffepullaa ilman lisättyä sokeria.Sitä on lähes pakko tehdä heti kun edellisen murusetkin on syöty :)Nyt tulppaanit ovat edullisia, joten niistä pitää nauttia!

   Poista
 2. Kaunis kuva tiaisesta ja pörrömatokin oli varsin viehättävä, niihin törmää jo hangella. Tulppaanikimppu oli muuten taitavasti kuvattu, jäin ihailemaan sitä pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 3. Sateen ropinasta voi kyllä nauttia öiseen aikaan, mutta ei kyllä kymmeneen päivään putkeen yötä päivää. Aurinkoa kaipaan!
  Tytär valittaa, että heillä on Brasiliassa niin kuumaa. Noin 40 astetta. Murheensa kullakin :) No, ehkä minäkin sentään valitsen vesisateen mieluummin kuin tuollaisen kuumuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina :)
   Vaikka tykkään lämpimästä niin jos pitäisi valita tuon Brasilian lämpötilan ja meidän vesisateen välillä, niin vesisateen puolelle kallistuu. Intiassa on oltu tuollaisessa helteessä ja se kyllä oli todella uuvuttavaa ja tuskallista.

   Poista
 4. Meillä en noita ihastuttavia töyhtötiaisia näy lainkaan. Muutenkin lintuja ollut kovin vähän tänä talvena. Kyllä minullekin tulppaaneja tarttuu viikottain mukaan, on ne niin kauniita. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :)
   Punatulkkuja on näkynyt tosi harvoin, mutta muuten aika normaalin talven tavoin käyvät ruokailemassa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!