torstai 21. tammikuuta 2016

Munankuorimosaiikkia jälleen

Ensimmäinen korukokeilu tällä tekniikalla on riipus. Puunappi halk.5,5 cm on pohjana. Ensin nappiin porattiin reikä, koska ajattelin sen organtsanauhaan ripustaa.  Päällystin napin  munankuorilla ja nyt käytin liimana Aleene´s Turbo Tacky Glueta kun aikaisemmissa töissä käytin Gel Mediumia. Tacky Glue osoittautui mielestäni paremmaksi, koska se kuivuu paljon nopeammin kuin Gel Medium ja on myös tosi kestävä liima. Työ sujui myös siistimmin.
Värjäämisen tein nyt turkoosilla Inka Goldilla ja reunan embossasin kirkkaalla karkealla jauheella. Kullan värisellä Inka Goldilla vähän lisäilmettä ja sitten trikootilkulla kiillotus. Organtsanauhan jätin niin pitkäksi, ettei tarvitse mitään lukkosysteemiä. Oli aika nopeatekoinen ja edullinen koru, olisko materiaalit jotain euron kiepsukoilla ja noin tunnin työ. Nauhan voi helposti vaihtaa toisen väriseksi tai laatuiseksi, esim. vahanyöri tai kapea nahkanauha, kun se on vaan kiepautettu reijästä.

Hoksasin ykskaks, että ns.virallinen Ystävänpäivä tulee taas vähän yllättäen just kun on joulun kohinoista irtaannuttu. Omasta mielestäni jokainen päivä on Ystävänpäivä. Munankuoria kokeilin muutamaan korttiinkin. Leikkasin tukevasta kartongista sydämiä ja liimailin munankuoria niihin. Inka Goldeilla värjäys ja kiillotus trikoorätillä. Kohotarralla kiinnitin sydämen ekokartonkiseen taustaan. Punaisella ohuella tussilla tein pisteitä kortin reunaan. Vaikeaa on jättää kortti näin yksinkertaiseksi, mutta olen nyt tiukkana :) Taakse laitan jonkun pienen runon yms.


10 kommenttia:

 1. Voi että kun tuli kauniita sydämiä! Sinä se osaat aina tehdä kivoja juttuja!

  VastaaPoista
 2. On kyllä hienoja, erilaisia. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aurinkokujalla :)
   Hienoa, että olet liittynyt lukijaksi. Tottakai tulen vastavierailulle :)

   Poista
 3. Facebookin kautta tänne eksyin. Sellainen pikkuhuomio sinulle: minä katson blogeja vanhalta pöytäkoneelta. Tämä näytti minulle automaattisesti mobiiliversion ja se oli tietysti hassun näköinen. Vasta kun olin sivun lukenut, alaosassa voi vaihtaa version. Saisko sitä jo tekstin alkuun? mä mitään tekniikasta ymmärrä....ja nyt tuli mieleen, että onkohan omassa blogissa sama juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailustasi Mervi :)
   En ole minäkään mikään tekniikan ihmelapsi, mutta oletan, että tuo teksti on säädettävissä vain siitä laitteesta, josta katsoo. Myös älykännykässä on teksti "vaihda mobiiliversioon" aivan alareunassa. Luulenpa ettei ole mitään tehhtävissä asian hyväksi tässä blogialustassa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!