keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Uusikaupunki

Kyläyhdistyksemme kamerakerhon porukalla ajelimme Uuteenkaupunkiin, joka on tuossa melkein Rauman naapurissa. Lunta tuprutteli hiljalleen navakan tuulen säestyksellä, joten ulkokuvaukset saivat jäädä tällä kertaa. Vierailimme ensin Automuseossa ja Cafe Wallilassa nautitun lounaan jälkeen Bonk-museossa ja vielä ennen kotiin lähtemistä Uudenkaupungin vanhassa kirkossa. Kahdessa ensinmainitussa olen käynyt aikaisemminkin, mutta mielenkiintoista niissä on uudelleenkin vierailla. Vanhassa kirkossa ei ole aikaisemmin tullut käytyä. Sekin oli mielenkiintoinen vierailukohde. Tilauksesta sinne tuli eläkkeellä oleva suntio kertomaan kirkon historiaa.
Ei aina tarvitse kovin kauas mennä nähdäkseen mielenkiintoisia kohteita.
Tässä ensin Automuseosta muutama kuva. Kyllä ennen autot olivat komeita, kromi kiilteli ja niissä oli sitä jotain runsain mitoin. Ulkomuodossa voittivat kirkkaasti sen minkä tehoissa hävisivät!

Bonk-museossa olimme tilanneet oppaan, joka olikin aivan loistava, kertoi pitkät tarinat museon mielikuvituksellisista laitteista ja keksinnöistä


Vanha kirkko on kesäkirkko ja talvisin vaan tilauksesta auki. Siellä ei ole mitään lämmitystä, joten lämpötila oli kutakuinkin sama kuin ulkonakin (n.10 pakkasastetta), mutta tuulelta suojassa siellä kuitenkin oltiin. Kylmän lisäksi valaistus oli vaatimaton, mutta kaunis. Jotain kuitenkin tallentui kameran muistikortille. En halua käyttää salamaa tuollaisissa paikoissa, koska mielestäni se hävittää varsin tehokkaasti tunnelman. Kirkossa tuntui hyvin vahvana historian havina.
Lunta on sadellut eilisestä saakka hissukseen ja tänään piti ekan kerran tänä talvena tarttua lumikolaan ja ruveta luovaan työhön. Tuuli on ollut tänäänkin hyytävän kylmä, pakkasta vain kymmenkunta astetta, mutta eipä ulkona ilokseen ole tehnyt mieli olla. Lumen syvyyttä on vaikea arvioida, kun tuuli on sitä paikoin kinostanut ja paikoin ei ole oikeastaan mitään, mutta oliskohan korkeintaan kymmenen senttiä.


5 kommenttia:

 1. Häkellyttävän kauniit kuvat tuosta vanhasta kirkosta! Aivan pysähdytti katsoa kuvien kohteita. Kattokin näkymineen on jotain hyvin ainutlaatuista, kuten muutkin kuvat ovat. Sitä jotakin. Siellä on rukoiltu paljon. Tiedän sen olevan Suomen vanhimman herätysliikkeen, rukoilevaisuuden, aluetta.
  Ilman salamavaloa otetut kuvat välittävät todella aidosti vanhan kirkon ilmapiirin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Luitko linkistä kirkon mielenkiintoisesta ja monivaiheisesta historiasta?

   Poista
  2. Katsoin linkkiä ja sen kuvia. Nyt suurensin kuvan ja luin tekstin kokonaan. Onpa arvokasta historiaa ja arvokasta että se on jäänyt tähän päivään asti nähtäville niin kaukaa!
   On erityisen kaunis kirkko! En ole vastaavaa nähnyt ennen.
   Säätyerojen sanelemista istuma- ym. järjestyksistä olen lukenut ja kuullutkin vanhempieni kertomana, mitä oli ennen vanhaan, heidän näköpiiristään silloin katsoen.

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Monipuolinen reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Välillä näkee muutamassa tunnissa monta mielenkiintoista kohdetta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!