lauantai 2. tammikuuta 2016

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Vuosi 2016 on saatu polkaistua alkuun. Päivyri tuoksuu vielä painomusteelle ja on niin sileälehtinen ja  sisältää muutaman huolellisesti kirjoitetun merkinnän. Vanhan päivyrin vähän repsottavine sivuineen taltioin laatikkoon, jossa on varmaan parinkymmenen vuoden päivyrit. Miksi niitä säilön? No siksi kun ei voi tietää pitääkö joskus niistä jotain tietoa hakea :) Onhan joskus harvoin jotain varmistettu kun on ollut pientä kinaa, että tapahtuiko se vuonna se tai se. No, mutta ihan varmuuden vuoksi...

Uuteen vuoteen lähden luottavaisin ja avoimin mielin ja ennen kaikkea hyvin uteliaana. Haluan taas kokeilla jotain uutta askartelun saralla ja muutenkin. Ja yritän muistaa joka päivä kysyä itseltäni: kuinka paljon rohkeutta minulla on varaa tänään jättää käyttämättä? Haluan entistä enemmän huolehtia terveistä elämäntavoista kiinnittämällä vieläkin enemmän huomiota siihen mitä meillä syödään.
Tammikuussa meillä kokeillaan sokerista kieltäytymistä ja jatketaan, jos tuntuu olo hyvältä. Hedelmiä ei jätetä, joten hedelmäsokeri sallitaan, samoin kuin se yksi pala tummaa suklaata (yritän löytää sokerittoman vaihtoehdon). Samalla jää pois valkoinen jauho, koska meikäläisen sokeri tulee pääsääntöisesti leivonnaisista, karkkejahan en ole syönyt vuosikausiin. Mies on mukana omasta tahdostaan (no okei, ainakin melkein). Lenkkeilyä tehostetaan. Eiköhän näillä lähde vuosi mukavasti käyntiin.
Tämän päiväiseltä lenkiltä kotiin tuomisena oli pajunkissoja!
Tämän talven pakkasennätys meidän mittarissa oli muutama tunti sitten -13 astetta. Lunta ei ole vieläkään, mutta sunnuntaisessa säätiedotteessa sanotaan: mahdollisesti vähäistä lumisadetta.

Kiitos kun kävit :)10 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta teille.
  Sokeriton elämä on nyt aika monella mielessä, siis lisätyn sokerin. Kerrohan joskus kuinka se sujuu :-)
  Lueskelin tuolta aikaisemmasta kirjoituksesta, jossa kerroit ikävuosistasi. Olinpa yllättynyt, olet niin nuorekas ikäiseksesi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma :)
   Kertoilen kyllä miten sokeriton tammikuu ja ehkäpä siitä eteenkin päin sujuu. Uskon, että elämä on makeaa ilman lisättyä sokeriakin.
   Kyllähän vuosia on jo kertynyt, mutta lapsellinen mielenlaatu on ainakin mielen pitänyt nuorena;)

   Poista
 2. Sulle tulikin kevät heti joulun jälkeen oikein konkreettisesti, kun löysit pajunkissoja maljakkoon ;) MInäkin olen siirtynyt hyvin pitkälti kookossokeriin ja agaavesiirappiin, missä makeutta tarviin. Ilmeisesti elän vähemmällä sokerilla uin enemmistö, koska kaikki valmistuotteet ovat mielestäni niin makeita, ettei niitä voi syödä. Lykkyä sokerinvähentämiseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tylsä Mörökölli :)
   Vähän sama juttu itsellä, että helposti maistuu liian makealle, eli ilmeisesti silloin elimistö haluaa vielä vähemmän sokeria.

   Poista
 3. Voi kun sais puhtia aloittaa sokerittoman ja jauhottoman alkuvuoden. Pullia en muutenkaan juurikaan syö, mutta tuo karkki, varsinkin salmiakki. Olis helpompaa jos tuo mies joka meillä asuu, alkaisi myös. Olen kyllä nyt tietoisesti ollut ottamatta montaakaan suklaata tuolta laivatuliaisista. Liikuntaa sentään tulee harrastettua, kävelyä pitää lisätä, se on tylsää yksin ja tuota ei saa liikkeelle. Pitänee siis ahdistella työkavereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku kommentista :)
   Kävelylenkillä on kyllä kiva olla joku kaveri ja sellainen joka yllyttämättä lähtee. Samoin vaikkapa lisätystä sokerista kieltäytyminen sujuu helpommin kun molemmat ovat juonessa mukana. Meillä on nyt tuo asia hanskassa :)

   Poista
 4. Minäkin säästän kaikki vanhat kalenterit.
  Sokeria pitäisi vähentää, mutta ...
  Tuota tipatonta tammikuuta olen kyllä miettinyt toisin päin. Jos joisikin kaikki vuoden alkoholit jo tammikuussa ja olisi sitten ne loput 11 kuukautta raittiina. Toistaiseksi en ole siihen pystynyt, että tammikuussa pitäisi juoda joka päivä edes vähän. Kun ei maistu, niin ei maistu. Toinen kynnyskysymys on, että kyllä kesällä mökillä pitää saada se kylmä saunakalja. Tänäkin vuonna siis jää tipallinen tammikuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina kommentista :)
   Olen huomannut, että monet lupaukset tulee paremmin pidettyä kun ne julkisesti lupaa. Itseään kun on niin helppo huijata.
   Tipatonta tammikuuta en ole koskaan edes harkinnut kun alkoholin käyttö on mielestäni sillä mallilla, että sen minkä otan niin otan olipa kuukausi mikä tahansa. Lasillinen tai joskus jopa kaksi kun oikein holtittomaksi heittäydyn silloin tällöin muutaman kerran kuukaudessa ei varmaan terveyttäni mihinkään päin heilauta.
   Olen kiinnostunut erilaisten ruoka-aineiden vaikutuksesta olotilaan ja lisätyn sokerin pois jättäminen kuuluu tähän "tutkimukseeni".Painoni on suht hallinnassa, joten ei sen vuoksi, mutta kun hyvään oloon kuuluu niin paljon kaikenlaisia osioita.

   Poista
 5. Kuulostaapa hyvältä tuo uusi ruokavalio! Tsemppiä ylläpitoon.
  Kävin juuri miettimään tämän tekstin luettuani että missä mahtavat viime vuosien kalenterit olla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!