keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Pakkaspäiviä

Talven tuntua on ollut lähipäivinä ilmassa täällä Rauman seudullakin. Pakkaslukemat ovat paukkuneet parinkympin molemmin puolin. Aurinkoista ja kylmää.
Lenkkeilyt ovat jääneet pikkupiipahduksiksi, hoitokoiraa on viety asioitsemaan. Muuten olisi taidettu pysyä tuvassa kaiken aikaa.
Tämä pojan perheen ihanainen Milo oli pari vuorokautta meidän ilonamme.
Olipa sopiva sää saippuakuplien puhalteluun. Tein liuosta suurinpiirtein samalla reseptillä kuin edellistalvenakin, mutta ei ollut onni myötä. Eivät kestäneet vaan "räjähtivät" ennen jäätymistä. Vahvensin liostakin, mutta sama tilanne. Nyt jääkaapissa odottaa vielä vähän vahvempi liuos  huomisia kokeiluja varten. Kuplien puhaltamisessa on kiinnostavaa se ettei voi itse vaikuttaa lopputulokseen, tulee mitä tulee ja kahta samanlaista ei takuuvarmasti tule.
Jotenkin oli kuitenkin pakkanen hyödynnettävä ja täytin ilmapalloja kuumalla vedellä ja ne ovat nyt yötä ulkona ja aamulla katson mitä tuli. Pari kakkuvuokalyhtyä on myös jäätymässä.
Posti toi maanantaina tilaamani kirjan ja nyt on kaikille naapureille annettu kehoitus kerätä munakuoret ja toimittaa ne minulle.
Aina pitää olla jotain uutta kokeiltavaa. Mahduin myös Rauman Kansalaisopiston emalointikurssille, joka on maaliskuun alkupuolella. Sekin on ihan ennen kokematonta tekniikkaa.
Sellaisen huomasin tänään neljän jälkeen,että päivä on pidentynyt huomattavin harppauksin, ihanaa on se!
Ainiin, lisätystä sokerista kieltäytyminen ja kaikenlaisten pipareiden ja kakkujen syöntikielto toimii loistavasti. Olo on virkeä ja kevyt.
Pitäkää itsenne lämpimänä!

9 kommenttia:

 1. Itsekin olen tehnyt lisää noita ilmapallolyhtyjä, kun ne on niin helppoja tehdä. Minullakin on jossain kirjassa juttua tuosta kananmunamosaiikista ja sitä olisikin kiva joskus kokeilla. Mukavia pakkaspäiviä tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :)
   Saa nähdä ovatko umpeen jäätyneet aamuksi vai tuleeko niistä lyhtyjä...mielenkiintoista.

   Poista
 2. Yhdessä opiston näyttelyssä oli munankuorimosaiikki tekniikalla tehtyjä töitä ja ne olivat kauniita. Mielenkiinnolla odottelen sinun töittesi kuvia sitten aikanaan.
  Pakkanen on paukkunut täälläkin siinä -26 nurkilla ja ulos ei ole ollut asiaa. En tosin olisi mennyt muutenkaan, kun olen potenut flunssaa sängynpohjalla, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa parane.
  Hyvää loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Näyttää mielenkiintoiselta tuo kirjasi! Onko karva kaverisi Jack russel? Meillä on reilun vuoden ikäinen parssonrusselinterrieri;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit :)
   Milo on myös Parsonrusselinterrieri,3-vuotias, ihana tyyppi <3

   Poista
 4. Mielen kiinnolla jään odottamaan mitä saamme ihastelle sinun tekemisiä!

  VastaaPoista
 5. On tosiaan pakkasia pidellyt! Minä en ole ulkona pahemmin ollut kun ei ole ollut pakottavaa tarvetta :)
  Jännä nähdä kuinka lyhtysi onnistuvat. Ja mitä muuta vielä keksitkään tälle vuodelle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!