sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Hyvää Itsenäisyyspäivää

Täällä Rauman seudulla vietämme tämän vuotista Itsenäisyyspäivää vesisateessa ja lämpötilaennuste on jopa 10 plusastetta.
Erityisesti näin Itsenäisyyspäivänä mielen valtaa syvä kiitollisuus ja kunnioitus kaikkia heitä kohtaan, jotka ovat tehneet mahdolliseksi sen, että almanakassa on joulukuun kuudes merkitty Itsenäisyyspäiväksi ja voimme tällaista päivää edelleen viettää. Yhä harvemmaksi käyvät joukot, jotka taistelivat pitkät ja ankarat sotavuodet, jotta meillä olisi rauha ja itsenäisyys. Lukemattomilla nuorilla miehillä kului vuosikaudet sodan melskeessä. Unohtamatta naisia, jotka joko rintamalla tai kotirintamalla tekivät oman osuutensa. Osa ei koskaan selvinnyt sodasta, osa selvisi joko fyysisesti tai ainakin jollain lailla psyykkisesti vammautuneena rakentamaan Suomea uuteen nousuun. Haavat paranivat, arvet jäivät. Hyvin harvoiksi ovat jo sotaveteraanien rivit käyneet ja kun muutama vuosi kuluu niin heille kaikille on viimeinen iltahuuto kaikunut. On vain muistot ja on  oikeus ja velvollisuus kaikin keinoin pitää huolta Suomesta.
Jokaisena Itsenäisyyspäivänä teen tämän samantapaisen asetelman; kynttilä, suomenlippu isäni sotareissulla tekemässä salossa ja sinivalkoinen tai valkoinen kukkakimppu ja tärkeimäpänä meidän perheen omien veteraanien sodanaikaiset kuvat. Kumpikin Aarne on työnsä tehnyt ja leponsa ansainnut.
KIITOS

HYVÄÄ  ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ

13 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!