keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulukakkuja linnuille

Haluan mielelläni linnuillekin sellaista ruokaa, jonka raaka-aineet tiedän.
Ei pitäisi olla valittamista kun kakkujen valmistukseen käytin kookosrasvaa, rypsiöljyä, pähkinöitä, auringonkukansiemeniä, kauraa, tattaria, hirssiä ja rusinoita.
Isommat tein n.0,5 litran vetoisiin rengasvuokiin ja  pikkukakkuset ovat vain n. 6 cm halkaisijaltaan. Pienet ripustin naruun siten että ensin tein tuplasolmun narunpäähän ja seuraavaksi pujotin naruun vanerikiekon ja sen päälle kakun, vähän matkan päähän uusi tuplasolmu ja samat jutut vielä kaksi kertaa. Lopuksi tuplasolmu ja vähän säikeitä raottamalla pujotin "ravintoketjun" lintulautaan.
10 kommenttia:

 1. Ihana idea.
  Itsekin kun asuin kaupungin laitamilla laitetiin aina lyhde linulle.
  Muta nyt asutaan keskutassa ei voi. Mutta kurrelle mies laittaa pähkinät kuppiin joka ilta :).Eihän sekään ihan luvalista ole kaupunki aluella ;) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)
   Täällä kaupungin laitamilla on näitä omia vapauksia.

   Poista
 2. Mukavan näköisiä syömisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maca :)
   Kuluu aina pari kolme päivää kun käyvät vain epäluuloisesti katsomassa uusia tarjottavia ja sitten vasta uskaltaudutaan käymään niihin käsiksi. Lieneekö niissä joku ihmisen haju vai mikä.

   Poista
 3. Kylläpä ovat kauniita! Mukava on lintujen ja oravien joulupöytään käydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Eiköhän nuo kelpaa kun ensin vähän "tuulettuvat".

   Poista
 4. Upeita kakkuja ja tosi tarpeen. Meillä on 8 astetta pakkasta ja sää tuntuu kylmemmältä kuin paukkupakkasilla. Pienet linnut ovat riemuissaan ruokinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli :)
   Meillä nollan vaiheilla ja parastaikaa sataa lunta tai onko se nyt räntää, mutta valkoista kuitenkin, huomiseksi vesisadetta luvassa. Mutta jo pitkään ovat linnut ahkerasti ravintolassaan käyneet ja niitä on kiva seurailla :)

   Poista
 5. Upeita linnunkakkuja :) Itsekin tein viimekesänä ja laitoin pakkaseen odottamaan talvea. Mutta ei ne noin upeita olleet. Laitoin vain maitopurkkeihin. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :)
   Eipä linnut varmaan paljon piittaa kakun muodosta kunhan maistuu hyvältä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!