maanantai 14. joulukuuta 2015

Viikonloppu Tampereella osa 1

Saimme mieheni kanssa viettää meille järjestetyn todella kivan, hauskan ja antoisan viikonlopun Tampereella.
TTT:n Kellariteatterissa pari tuntia melkein yhtämittaista naurua kun Ilmari Saarelainen esitti yhdenmiehen teatterikappaleen "Parasta ennen". Teatterin jälkeen nautimme herkullisen illallisen Cumuluksen  Grillsson Steakhouse & Bar-ravintolassa. Hyvän ruoan lisäksi henkilökunta ansaitsee täydet pinnat ystävällisyydestä ja ammattitaidosta. Sieltä sitten aikanamme siirryimme tyylikkääseen hotellihuoneeseen sulattelemaan hienon päivän ja illan antia. Päivällä olimme käyneet Tallipihan tunnelmia haistelemassa. Monenlaista kaunista käsintehtyä oli myynnissä. Ikinä en ole nähnyt niin ihania ja taidokkaita piparkakkutaloja missään kuin siellä eräällä myyjällä. En tyytynyt pelkästään kertomaan sen hänelle vaan pari pientä (kork. 8 cm) ihanuutta lähti mukaankin. Toinen omaan käyttöön ja toinen menee lahjaksi. Pienimmät raitatonttuni sopivat hyvin mukaan asetelmaan.

Pitkään on ollut haaveena ja ajatuksena mennä kuvaamaan entistä tulitikkutehdasta ennenkuin sille mahdollisesti aletaan jotain keväällä tehdä. Osalle rakennuksista on varmaan kaivinkoneen kauha kohtalona, mutta olen antanut itseni ymmärtää, että jotain jopa ehkä korjataan uuteen käyttöön. Täältä voit lukea suunnitelmista.
Kuvauskeikka tuli ihan extempore, kun lauantaina mennessämme hoksasimme, että tulitikkutehtaan alue olikin aivan reittimme varrella ja päätimme kotiin lähtiessä sinne poiketa. Oli kosteaa ja kylmää ja yöllä oli satanut vähän lunta. Ehdottomasti olisi pitänyt olla parempi varustus vaatetuksen suhteen, mutta siihen ei oltu osattu varautua. Onneksi muutama kamera yleensä on kuitenkin varoiksi mukana :) Eipä sormien tunnottumuus ja varpaiden paleleminen paljoa mielenkiintoisessa ympäristössä haitannut. Puolitoita tuntia siellä vierähti ja olen satavarma, että lämpimällä ilmalla useampi tunti kuluisi ihan kivuttomasti.Mitä kaikkea ovatkaan nämä seinät vuosien saatossa nähneet ja kuulleet. Kiehtovaa antaa mielikuvitukselle siivet :)
Laitan kahteen osaan nämä mielenkiintoiset kuvat, eli huomenna sitten osa 2.

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia, mutta ei sellainen ympäristö, jossa haluaisin oleskella. Jotenkin ahdistava...
  Piparkakkutalot aivan huippusuloisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Mulle tuo autiotalomiljöö on ihan ok.Siellä lähtee mielikuvitus villiin laukkaan! Olen niin kaksijakoinen, että tykkään kaikesta kauniista, mutta sitten tykkään vastapainoksi rumasta, rähjäisestä ja vähän pelottavastakin. Se näkyy myös mun digeilyissä, joko yltiöromanttisia tai karseita, pelottavia :)Pitääkö taas todeta: Outo olen :D

   Poista
 2. Viikonloppunne kuulostaa mukavalta!

  Tosi upeat piparkakkutalot!
  Hienot kuvat rujon kauniista autiotalosta! Tykkään.

  VastaaPoista
 3. Muutama tölkki spraymaalia menny,mutta aikaseks onkin sitten saatu vallan kirjavaa jälkeä.Hyvä,että tekevät sen näin,eikä luvattomiin seiniin.
  Varmasti oli antoisa reissu kaikinpuolin ja piparitalot kelpais kyllä mullekkin,niin olivat nättejä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!