sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Vielä vähän Itsenäisyyspäivästä

Aamuisessa päivityksessä kerroin, että Rauman seudulla vietetään päivää sateessa ja lämpötilaksi on lupailtu jopa kymmentä plusastetta. Meillä mittarin lukema oli korkeimmillaan yhdeksän astetta ja iloisena yllätyksenä oli, että aurinko paistoi useamman tunnin ajan ja vasta illalla satoi vähän.
Kovat tuulet ovat nostaneet meriveden monin paikoin melko korkealle, niin Raumallakin. Ei ennätyskorkeuksiin, mutta aikalailla oli meri itselleen lisäalaa vallannut.
Tässä muutamia kuvia
Tällä nurtsilla pidetään kesäisin Klustermus-festivaalit, nyt siellä olisi voinut soudella

Suvitien merijakaamon terassi oli veden valtaama

Mitäköhän sypressi tykkää merivesikastelusta?
Terassilla ei ollut oikein viihtyisää, mutta merijakamossa sisällä oli lämmin olo ja tosi hyvää lohisoppaa tarjolla. Tässä meidän juhlava itsenäisyyspäiväateria merimaisemaa katsellessa.
Sitten kiireesti kotiin vaihtamaan toiset vaatteet ja kyläyhdistyksemme talolle nauttimaan perinteiset itsenäisyyspäiväkahvit erittäin hyvän täytekakun kera.
Iltaohjelma menee joka vuosi kotona saman kaavan mukaan: Kynttilät palamaan ikkunalle ja käpertyminen sohvan nurkkaan katsomaan linnan juhlia. Aina sanon, etten mitään muuta niin tylsää ohjelmaa katsoisi, ja vuosi toisensa jälkeen toistan saman tradition :) Tänä vuonna oli yksi kohokohta: Veteraanin iltahuuto ja kun veteraanit sen lauloivat, niin siitä ei voinut olla liikuttumatta. Sen kuuleminen on minulle aina kyynelten paikka. Nenäliinan näkyi presidenttikin esille ottavan.

Huomiseksi on luvattu auringonpaistetta ja toivottavasti merikin pikkuhiljaa pakenee takaisin omalle paikalleen. Oikein hyvää alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Kyllä: vesissä silmin minäkin veteraanien laulua seurasin...

  VastaaPoista
 2. On ollut hurjia tuulia jo pidemmän aikaa. Se on puhaltanut kaiken veden Itämereltä tänne Etelä-Suomeen. Satanutkin on tosi paljon, meillä vetenä, muualla lumena.

  Tänään näkyi pienen hetken sinistä taivasta, joten eiköhän se tästä ala helpottaa.
  Hyvää uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uuna :) Tänään on ollut kaunis, aurinkoinen päivä, viitisen lämpöastetta.

   Poista
 3. Vielä vähän Itsenäisyyspäivästä kirjoitan minäkin, että olet kirjoittanut siitä kauniita, tärkeitä ja arvokkaita asioita!
  On ollut aivan upeaa lukea niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Itsenäisyys on minulle erittäin arvokas ja tärkeä asia ja tuntuu, että iän myötä sen arvostus vaan lisääntyy.

   Poista

Kiitos kommentistasi!