perjantai 4. joulukuuta 2015

Talvi vai kevät?

Lunta on kertaalleen satanut muutama sentti, pari päivää kesti se talvi ja viime päivät on sadellut vettä, välillä olikein runsaastikin. Pakkasella ei ole pahemmin käyty, vaan muutama lämpöaste on ollut vallitseva säätila. Eilen paisteli aurinkokin ja sää vaikutti lähes keväiseltä.Linnut hääräilivät ahkerasti ruokintapaikalla, yhdestä seikasta tiesi ettei ole kevät. Linnut eivät visertäneet, eli talvi kai meneillään on.
Pihlaja-angervoaidanne on täynnä isoja silmuja, osa silmuista on auennutkin.

Katselin kuvia lähivuosien vastaavasta ajankohdasta ja vuodelta 2012 tammikuun 3.pvältä löytyi tällainen kuva. Ja merkintä: aamulla pakkasta 16 astetta.
Saman vuoden jouluttona oli lunta aika runsaasti
Vuoden 2013 joulukuu näyttää olleen leuto ja vesisateinen. Ainuttakaan lumikuvaa en äkkiseltään löytänyt.
Viime vuonna lumi tuli sopivasti jouluksi ja aatonaattona oli monta senttiä uutta puhdasta lunta

 Taas huomasin, että on kiva vertailla säiden puolesta vuosia keskenään ja huomasin myös sen, että dokumenttia voisi olla enemmän. Joskus pidin sääpäiväkirjaakin, mutta se oli jotenkin työlästä. Viime vuonna aloitin projektin, jossa kuvasin saman näkymän jokaisena keskiviikkona, mutta mitenköhän se jumittui toukokuulle. Vähän olen lupaillut itselleni, että vuoden 2016 tammikuussa alkaisi uusi joku vastaavanlainen projekti. Pitää miettiä sille sellainen muoto ja julkaisutapa, joka innostaisi jatkamaan sitä koko vuoden ja ehkä siitäkin eteenpäin.

Nyt on kolmisen lämpöastetta ja vettä sataa. Hyvää perjantaita kaikille!

12 kommenttia:

 1. Ihan mielenkiintoista katsella ja vertailla.Ei sitä suotta sanota,että vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kyllä meillä on samanlaista maisemaa,yhtä sulaa ja märkää!Mereltä tulevat myrskyt vain ehtii vähän laimeta välillä" teiltä meille!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulriikka :) Eivät todellakaan ole vuodet veljiä keskenään.

   Poista
 2. Minulle myös tuli heti mieleen tuo Ullan sanonta :D Eilen tosiaan oli auringonkajoa ja heti sellainen keväinen fiilis! On omituisia nämä nykyiset vuodenajat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Kyllä varmaan jotenkin vuodenajat ovat tulleet ikäänkuin lähemmäksi toisiaan, eli kesät eivät ole niin lämpimiä ja aurinkoisia ja talvet kylmiä ja runsaslumisia kuin lapsuudesta muistaa. Vai onko siihen muistojen kultaantuminen syynä? No, ehkä osasyynä, mutta ei kaikkea voi senkään piikkiin laittaa.

   Poista
 3. Kiva on aina vertailla vuoden aikoja, välttämättä ei samasta paikasta ole kuvaa mutta näkeehän tilanteen eri paikoistakin. Kauniisti kuvattu mustarastas ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis :)
   "Mustis"-pariskunta on majoittunut meidän pihapiiriin jo pidemmän aikaa ja jäävät myös talveksi. Ovat edelleen ilonamme ja tänä talvena rouvamustis on käynyt tosi usein ruokailemassa. Yleensä rouva on arempi.

   Poista
 4. Meille on tänääsn satanut ihanaa lunta 10 cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli kommentista :) Jos kaikki sade mitä tänäänkin on tullut olisi ollut lumen muodossa niin kyllä olisi riittänyt luovaa työtä :D

   Poista
 5. Ei todellakaan se talvi kestänyt kuin pari päivää. Nyttenkin on vettä tullut vaikka miten paljon ja monena muuna päivänä tätä ennen.
  Kaunis luminen maisema on ollut tuolloin. On hyvä kun on näitä kuvia tullut itse kunkin otettua niin on mihin verrata :) Onpahan vaan tullut moneen otteeseen todettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri :)
   Kuvat kertovat enemmän kuin sanat ja muistikuvat.
   Täällä taas satanut vettä koko päivän edellispäivien tapaan ja huomenna sama meininki näyttäis jatkuvan.

   Poista
 6. Kuva/sääpäiväkirja kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Täti Punainen :)
   Pitää miettiä joku helposti toteutettava versio.

   Poista

Kiitos kommentistasi!