tiistai 15. joulukuuta 2015

Seulaverkosta ja paperimassasta tehty talo

Muutama viikko sitten käväisin Rauman Taitokeskuksessa Fanttilankaa ostamassa ja ihastuin siellä seulaverkosta ja paperimassasta tehtyyn  taloon. Sattuikin sopivasti samana iltana mahdollisuus käydä sellainen tekemässä.
Seulaverkosta rakentelin ensin seinät ja sitten katon ja savupiipun. Päätykolmioissa oli pidettävä ajatukset järjestyksessä, ettei leikannut vahingossa pois sitä pätkää, jolla sitominen katto-osaan tapahtui :) Savupiippua paikoilleen laittaessani olin jo hetken aikeissa luopua siitä, mutta sainhan sen lopulta kiinnitettyä. Päätyihin leikkasin vielä ikkuna-aukot.

Seuraavaksi verkkohäkkyrää  huljauteltiin muutaman kerran paperimassassa. Massaa tarttui verkkoon, jonnekin kohtaan vähän ja jonnekin runsaammin.
Talo jäi Taitokeskukseen kuivumaan ja seuraavana päivänä kävin sen hakemassa. Tässä vaiheessa olisi voinut lisätä massaa, mutta olin tyytyväinen siihen sellaisenaan.
Talon olisi voinut jättää silleen ja laittaa vain valosarjan sisään. Mutta kun sitä tuolla verstaan pöydällä olen katsellut niin pakkohan oli vielä vähän koristella! Talon alle laitoin paksusta pahvista levyn, jonka maalasin valkoiseksi. 20-ledin valosarjan pujottelin räystäiden alle ja sitten kiinnitin kuumaliimalla talon nurkistaan levyyn. Nyt sitä on helppo siirrellä kokonaisuutena.
Laatikosta nimeltään "jos kuitenkin joskus tarvitsee jonnekin" löytyi muovinen joulutähti ja muutama lumihuurteinen silkkikukan lehti ja marja. Niillä tein vähän lisäilmettä päätyyn.
16 kommenttia:

 1. Kivannäköinen ja hauska idea :) Olen nähnyt mm. sydämiä toteutetun tällä tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Sydän on varmaan suht helposti toteutettavissa.

   Poista
 2. Kaunis on. Itsekin olen ajatellut, että olisi kiva joskus mennä kursseille tekemään noita taloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :)
   Ihan mielenkiintoinen projekti tämäkin.

   Poista
 3. Hieno! Tuollaisen haluan myös tehdä!

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis ja mielenkiintoinen tekniikka!

  VastaaPoista
 5. Tätä täytyy kokeilla. Eilen juuri mietin, että mitä mahtaa olla nimeltään se verkko, jossa on neliönmuotoiset reiät. Nyt selvisi ja ei muuta kuin huomenna rautakauppaan ostoksille. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Tätä täytyy kokeilla. Eilen juuri mietin, että mitä mahtaa olla nimeltään se verkko, jossa on neliönmuotoiset reiät. Nyt selvisi ja ei muuta kuin huomenna rautakauppaan ostoksille. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!