tiistai 1. joulukuuta 2015

Pieni kirkkoremontti ja riisipuuroa glögimarinoitujen luumujen ja viikunoiden kera

Vuonna 2013 rakentamani kirkko sai viime jouluksi pientä kaunistusta parin kuusen ja lumen muodossa ja nyt oli taas pienen remontin aika. Tällä kertaa rakentelin aidat rappusten molemmin puolin.
Alkuperäinen näytti tällaiselta
Viime vuotisen uudistuksen jälkeen tällaiselta
En tuonut kirkkoa vielä paikalleen, joten kuvailin verstaalla uudistettua kohdetta


Nyt taitaa kirkko olla jälleen kerran valmis! Tonttia ainakin pitää suurentaa mikäli jotain mielii lisätä. Niin no joo, olishan ihan kiva joku penkki ja pari valaisinpylvästä ja joku menossa kirkoon ja ja ja...

Pimeääkin pimeämmän ja sateisen marraskuun viimeisen päivän muutaman tunnin erilaisten askartelujen jälkeen kokeilin Pirkan Ruoka-lehden talvinumeron ohjeilla kookosriisipuuroa (sivu 66) sekä marinoituja luumuja ja viikunoita (sivu 26).
Eikä jäänyt vain kerran kokeiluksi. Varsinkin kookosriisipuuro oli erinomaisen hyvää, aika erilaista kuin tavalliseen maitoon keitetty. Tämä oli paljon täyteläisempää ja maukkaampaa. Kookoksen maku oli just sopiva. Glögiin marinoidut luumut ja viikunat olivat myös hyviä, mutta ensi kerralla korvaan osan glögistä vedellä. Vaikkapa 3 osaa glögiä ja 1 osa vettä. Olivat ehkä ihan pikkasen liian voimakkaan makuisia.


 Näillä eväillä aloitetaan joulukuu. Postilakkokin loppui, joten joulukortitkin uskaltaa matkaan lähettää.

Edit; Saila kommentissaan kirjoitti: "Harvempi voikaan sanoa rakentaneensa kirkon". Pitääkin kertoa, että tämän kyseisen kirkon rakentamisen lisäksi olen osallistunut ihan oikean kirkon remonttiin. Nykyisin Raumaan kuuluvan Lapin (ent. Lappi Tl) kirkkoa remontoitiin vuonna 1998. Alttarikaaren verhoilun olen siellä silloin uusinut. Myös upean blyysin alle tulevat pehmusteet laitoin uudet. Oli aika haastava homma ja kaiken piti mennä just eikä melkeen arkkitehdin suunnitelmien mukaan. Useamman pitkän päivän vietin kirkossa ompelukoneineni  aktiivisten seurakuntalaisten käydessä työskentelyäni katsomassa. Ylpeä olen näistä kirkonrakentamisistani :)

12 kommenttia:

 1. Nam, nam...maukasta :)
  Kirkkosi kaunistuu vuosi vuodelta, ihana!

  VastaaPoista
 2. Harvempi voikaan sanoa rakentaneensa kirkon... :) Se on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kirkko, idyllinen asetelma. Edellisen postauksen kirjaimetkin olet kauniiksi tuunannut!

  VastaaPoista
 4. Kyllä sinä niin taitava olet,, kaunista jälkeä,,,

  VastaaPoista
 5. Ollaan seurattu kirkon uudistuksia, alkuperäistä v 2013, 1.uudistus 2014 ja nyt toinen uudistus. Näyttää turvallisemmalta kulkea. Hienosti istuu kaiteet rappusiin, ensin niitä oli vaikea huomata niin luonnikkailta näyttivät, lunta kaiteen päälle sataneena.
  Upeata että olet ollut oikeata kirkkoa uudistamassa. Olen aina pitänyt sitä ja pidän edelleen, erittäin mitä arvokkaimpana työnä. Kyllä ovat verhoilut ja pehmusteet täydellisesti kohdallaan! Sinun on syytä olla todella ylpeä taitavasta ja onnistuneesta työstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaukseni: Toiseen kappaleeseen tuli kirjoitettua turhaan erittäin-sana. Ilmaisu, mitä arvokkaimpana työnä, riittää.

   Poista
  2. Kiitos Kirsti :)
   Monenlaisia hommia tuli 20 yksityisyrittäjyysvuoden aikana tehtyä ja kyllä tuo alttarikaaren verhoilu hyvin arvokkaalta työltä itsestänikin tuntuu. Monet hääparit ja konfirmoitavat ovat jo ehtineet polvistua tekemälleni verhoilulle. Ja pitkään varmaan menee ennenkuin seuraavan kerran joku uudelleen verhoilee kaaren.

   Poista
 6. Minusta on hyvä asia että tällaiseen hommaan on pyydetty juuri sinua. Hienoa työtä olet tehnyt, taitosi tunnetaan, onneksi :-)
  Pikkukirkkosikin on aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma :)
   Oli kyllä silloin aikamoinen yllätys kun työtä minulle tarjottiin. Suinpäin olen aina kaikkeen uuteen rynnännyt ja vasta myöhemmin kauhistellut mitä tulikaan luvattua :) Alkuvaiheissa vähän kauhistutti, mutta hyvinhän se meni.

   Poista

Kiitos kommentistasi!