Olen parin viikon ajan kauppareissulla kyttäillyt mansikanmyyntikojun hintoja. Milloin mennään kipurajan alapuolelle? Nyt oli lauantaina se hetki, litran sai seitsemällä eurolla. Olen unelmoinut siitä, että salaatin voisi koristella uusilla kotimaisilla mansikoilla. Ulkolaisia en Suomessa osta, vaikka niitä mielelläni Suomen rajojen yli suuntautuvilla reissulla syönkin. Siis minulla ei ole mitään niitä mansikoita vastaan vaan niiden kuljetusta. Olen lähiruoan kannattaja ja käyttäjä aina kun se vaan suinkin on mahdollista. Yrttejä ja salaatteja on jo omasta takaa.
Juhlahetki uusien mansikoiden kunniaksi näytti tallaiselta:
Oman pihan mansikoita saadaan vielä tovi odotella, kukkivat vasta. Mutta nyt alkaa näitä herkkuja helposti myyntipisteistä mukaan tarttua. Kesä!
Joku facebook-kaverini oli laittanut profiliinsa eräänlaisen raparperin käyttökohteen ja olihan sitä kokeiltava kun materiaalia pihalla kasvaa iso puska.
Raparperin varret pätkittiin lasimaljakkoon (käytin erään kynttilälyhdyn lasia) maljakon korkuisiksi paloiksi ja ne laitettiin pystysuuntaan siten, että maljakko täyttyi. Sitten vettä ja kukkaset raparperien väleihin. Puna-apilat ovat yksiä luonnon lempikukkasiani ja niitä on isohko alue pihan reunalla. Aloittelevat kukintaansa, joten sieltä vähän ja ruohosipulin kukkasia lisäksi. Sopiva asetelma keittiön pöydälle siitä tuli.
Ihanalta näyttää. Kotimainen mansikka se olla pitää.
VastaaPoistaKiitos Enkuli ☺
PoistaEhdottomasti kotimaista!
Kaunista ja hyvää :)
VastaaPoistaRaparperimaljakko on huippu. Heti pitää kokeilla, kun pääsen sinne, missä raparperi kasvaa:)
VastaaPoistaMökkimaalla ovat jo ensimmäiset mansikat kypsyneet. Pojan perhe oli viikonloppuna noukkinut pari litraa. En muista tällaista kesää, että näin aikaisin saisi omalta maalta mansikoita enkä myöskään kesää, että juhannusruusu on jo täysin kukkinut viikkoa ennen juhannusta!