sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Vuosien takaisia askarteluja osa 1

Jostain muistin sopukoista kaivautui mieleeni aika, jolloin blogini ja monen muunkin oli vuodatuksessa. Ja sitten tapahtui se mitä tapahtui, eli kaikki kuvat hävisivät noin kolmen vuoden ajalta. Niitä ei koskaan saatu takaisin ja oma blogini oli hyvin kuvapainoitteinen, joten se oli sitten siinä ja "Askartelupajan kuulumiset" sulkeutui ja siirtyi muistojen joukkoon. Silloin tällöin vieläkin pieni nopeasti ohimenevä harmitus pukkaa asian suhteen. Olisi kiva joskus katsella blogin alkuaikojen (2007 alk.) askarteluhistoriaa. Suuri osa tuotoksista on maailmalla, mutta joitakin tietysti kotonakin. Kortit ovat kaikki lentäneet maailmalle ja samoin monet askartelutyötkin.Olin silloin vielä niin sinisilmäinen ja typerä, että poistin omista kuvatiedostoista blogiin laittamani kuvat, koska eihän niitä nyt kahteen kertaan kannata säilöä. Oi elämän kevät, onneksi nykyisin kaikki kuvat on moneen kertaan varmuuskopioitu. Jotain on matkan varrella oppinut :)
Ajattelinkin laitella uudelleen joitain vanhoja askartelujani tänne sitä mukaa kun silmiin osuvat. Jääväthän taas kerran arkistoon.
Jo ennen blogiaikojani koristelin styrox-munia pistelemällä niihin lyhyitä nuppineuloja käyttäen erilaisia helmiä ja muita koristeita. Ennen koristelua maalasin ensin munan, useimmiten kultamaalilla. Pääsiäismunia tuli tehtyä aika paljonkin ja sitten sain idean tehdä munan jokaisesta lapsenlapsestani, joita siihen aikaan oli neljä, tytöllä kolme ja pojalla yksi. Pojalle on sen jälkeen syntynyt kaksi poikaa lisää. "Munavillitys" hiipui ja heistä ei ole munaa tullut tehtyä.
Näiden munien tekeminen sijoittuu vuodelle 1999 tai 2000. Kuvat olivat silloin suht uusia.
Vasemmalta Katriina, Emmi, Miikka ja Veikka


Munien taustapuolet

7 kommenttia:

 1. Nämä ovat aivan upeita! Tulee mieleen kuvissa näkemäni vanhimmat ja upeimmat pääsiäismunat kullasta jne. Oliko ne nyt italialaisia, venäläisiä... Sama tyyli sinulla ja aidon kullan näköinen pohjamaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Tarkoitat varmaan venäl. Fabergen pääsiäismunia.
   Silloin kun näitä aika paljon tein ja muutaman opetustunninkin kansalaisopistolla pidin, niin joku antoi mun tekemille nimen Lavorgen munat :D

   Poista
  2. No niin! Oikein sitten näin! Olen äärettömästi ihaillut noita em. munia.
   Aivan oikein ovat kansalaisopiston oppilaat nimenneet sinun upeat työsi!

   Poista
 2. Ihania Faberge-munia tai Lavorgen munia suomalaiseen tapaan. Todella upeita toteutuksia. Harmi, että menetit blogisi tiedot. Mukavaa alkanutta viikkoa :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :)
   Harmitus oli aikanaan tosi iso, kun reilun kolmen vuoden askarteluarkisto katosi bittiavaruuteen, mutta ei se tietenkään mikään maailmanlopun paikka ollut.

   Poista

Kiitos kommentistasi!