lauantai 12. joulukuuta 2015

Siivousta, Tonttujen Yötä ja yksi joulukorttikin

Erinäisten jouluaskartelujen jäljiltä verstaallani vallitsi kaaos, joka ei todellakaan ole enää aikoihin ollut millään lailla hallittu. Nyt kun suurin piirtein jouluaskartelut ovat valmiina niin määräsin itseni raivaushommiin.
Kun teen hommia niin silloin teen hommia enkä todellakaan laita tavaroita oikeille paikoilleen ja jokaista roskaa suoraan roskikseen. Roiskuu kun rapataan!
En mitenkään ylpeä ole näistä ennen siivousta kuvista, mutta näytän nyt kuitenkinKolmen tunnin siivouksen jälkeen näyttää jo paljon siedettävämmältä :)Raumalla on perinteenä Tonttujen Yö pari viikkoa ennen joulua. Vanhan Rauman kaupat ovat auki iltamyöhään saakka ja joulutori avautuu. Paljon oli erilaisia käsitöitä, leipomuksia ym myynnissä ja ihmisiäkin oli kiitettävästi. Toivottavasti myös kauppakin kävi. Joulupukki ja tontut tietysti häärivät mukana ja joululaulut kaikuivat. Ilma oli mukavan leppoisa, muutama lämpöaste, ei satanut ja tuulikin oli aika säyseä. Lumen puuttuminen ei tuntunut tunnelmaa haittaavan. Tai eihän alueella oikeastaan lunta koskaan näekkään kun kahdella Vanhan Rauman pääkadulla on sulatusjärjestelmä, eli kesäkeli aina.
Ei mennyt kuvaukset ihan putkeen, pitäisi enemmän pimeällä kuvausta harjoitella, se kun ei automatiikalla oikein onnistu. Mutta muutama kuva tässä:
Kotikirkon torni on aina yhtä kaunis pimeää taivasta vasten.
Pitsikaupunkinahan Rauma tunnetaan. Nyt on pitsiä valoteoksena myös Vanhan Raatihuoneen oven ympärillä.

Torille tultaessa
Kahden pääkadun, Kauppakadun ja Kuninkaankadun jouluvalaistus on mielestäni kaunis. Kuvassa Kuninkaankatua
Ja lopuksi vielä viimeisin tämän joulun joulukorteista. Korttipohja oli taitettu valmiiksi kohokuvioitu. Keskelle liimasin tekemäni digeilyn. Lisäksi puolikashelmiä, kimalleliimaa ja lumipastaa sekä kullan ja hopean värinen kuminauha taitteeseen.
Kortti on puhtaan valkoinen, mutta iltavalaistus vähän antoi omia sävyjään kuvaan.Oikein hyvää kolmatta adventtia.10 kommenttia:

 1. Kyllä aika sotku syntyy kun innolla tekee. Minun on pakko joka askartelu kerran jälkeen raivata kaikki paikallee, koska ei ole verstasta vaan keittiön pöytä vain.Joskus kiireellä raivaa, kun joku ilmoittaa kyläily aikeestaan ja sen jälkeen tavarat ovat missä sattuu ja aiheuttaa raivostuttavaa etsimistä seuraavalla kerralla.
  Kauniita valokuvia ja nuo viimeiset joulukortit ovat huippu luokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida kommentistasi :)
   Siinä on hyvät ja huonot puolensa, kun on erillisessä rakennuksessa oleva verstas/työtila/luola; Hyvä puoli on se, ettei sinne kukaan pääse kun laitan oven lukkoon ja menen itsekkin pihan toisella puolella olevaan kotiin. Huono puoli on se, että sinne syntyy muutaman viikon välein kuvien paljastama kaaos.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Satu :)
   Kun on tarpeeksi sotkuista niin siivouksen tulos on hyvin nähtävissä!

   Poista
 3. Kyllä on ihana huomata että muillakin on välillä hieman kaaosta :)) . Itselläkin on ... aika "pommi" pöytä mutta ehdään ensin kortit loppuun :) .
  Kaunis on valkea kortti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa kommentistasi :)
   Nätisti sanottu tuo "hieman kaaosta" :)

   Poista
 4. Mitä siitä työskentelystä tulisi, jos joka tavara pitäisi saman tien laittaa paikoilleen :) Päivällä siivosin omat sotkuni ja sitten tuli tytär, jonka kanssa vähän puuhastelimme ja taas sain siivota.
  Kauniit jouluvalot teillä siellä Raumalla.

  VastaaPoista
 5. Täytyy sanoa, että silmäni lepää ennen siivousta kuvissa! Ei tarvitse kenenkään olla täydellinen, ei siis minunkaan. Epäjärjestystä voi oppia sietämään. Jotta tulosta syntyy, työvaiheen jäljet ovat väistämättä näkyvissä jonkin aikaa.
  Kauniita levollisia kaupunkinäkymiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Täydellisiä emme ole, täydellisiksi emme tule, siis olkaamme tällaisia!
   Rauma on kaunis kaupunki :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!