tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukalenterini 2013 # 10

 Sadetutkan mukaan lumisade alkaa tunnin kuluessa ja pakkanen on lauhtunut reilusta kymmenestä viiteen asteeseen. Illaksi sitten jo vesisadetta...ei kiva. No sitä otetaan mitä annetaan, turha valittaa.
Kylläpä nämä joulukuun päivät nopeaan rientävät, kymmenes luukku jo auki! Ja aiheena siivous.
Pitänee varmaan jonkinlaista joulusiivoustakin aloitella, ettei sitten tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa. Vitsi, vitsi, en minä mitään huonoa omaatuntoa kanna! Muutama sellainen kohde kodissamme on, jotka ehdottomasti kuuluu siivota jouluksi. Kyllä ne tulee siivottua muulloinkin, mutta myös jouluksi. Yksi on sauna ja se on miehen vastuualuetta, joten siihen minun ei tarvitse puuttua. Toinen on uuni ja kolmas lasioviset vitriinikaapit. Mikäli ilmat sallivat niin petivaatteet ja matot ulos tuulettumaan ja hangessa niitä olisi kiva kopsutella, siis jos on hankia.Komeroissa ei meillä kukaan joulua vietä, joten ne siivoilen tarvittaessa. Sellainen parempi viikkosiivo kuuluu tehdä just ennen joulua ja silloin laittelen myös joulukoristeet paikoilleen. Tykkään, että on siistiä ja paikat järjestyksessä (ei koske verstastani!), mutta tärkeämpi on tunnelma ja hyvä ruoka ja rakkaat ihmiset ympärillä. En siis väsytä itseäni siivoamisella, enkä ole pätkääkään stressaantunut, jos joku paikka ei ole ihan tiptop-kunnossa. Mutta tänään teen jotain asian hyväksi...vaikkapa uuni.

Eipä ole paljon kuvattavaa ollut viime aikoina. Tylsän puolensa on luonto näyttänyt eikä aina viitsi lintuja ja oraviakaan kuvata. Viime keskiviikkona kuitenkin ystävä soitti ja sanoi, että nyt lähdetään kiireesti kuvaamaan auringonlaskua merenrantaan. No mikäpä siinä, lämmintä päälle ja kamera mukaan ja menoks. Ei paljon jälkipolville näytettävää jäänyt, kaikki oli liian kaukana ja kiireessä ei tullut jalustaa mukaan, joten tarkennukset olivat vähän sitä sun tätä kun joutui zoomin äärirajoilla kuvailemaan. Paljon kuvia deletoin heti ja loputkin jäivät oman onnensa nojaan. Eilen illalla niitä vähän kuitenkin tsekkailin ja rajasin ja laitan nyt muutaman tänne.
Taivaanrannan maalarin aikaansaanos
Kylmäpihlajan majakka lähetti valomerkkejä

Lyijynharmaa vesi ei houkutellut edes sormeaan kastamaan
Parempi puoleni heijastavissa varusteissa

Näillä ajatuksilla ja kuvilla tänään ja huomisella on sitten omat juttunsa.

Voikaa hyvin ja siivoilkaa, jos siltä tuntuu!

4 kommenttia:

 1. Ihana luukku ja kiva kun muistutit tuosta siivouksesta...hippulainen. Kaikkea muuta mukavaa kyllä löytyy ja ainavaan lykkää siivouksia. No ..teen sen taas niinkuin aikaisempinakin jouluina...yksi huone kerrallaan päivässä. Ensiviikolla alkaa:)

  VastaaPoista
 2. Meillä on nykyisin niin pieni huusholli, ettei siivoukseen paljon aikaa mene. Ennen joulua odotan yhtä kunnon pakkaspäivää, että saisin matot ja vuodevaatteet tuulettumaan ulos.
  Meillä on jo joulutavarat esillä. Tonttukarkkipöytään kaivan vielä muutaman tontun esille vasta pari päivää ennen joulua ja karkkikipot täytän sattuneesta syystä vasta aattoaamuna.
  Ja joulukuusi koristellaan perinteisesti aaton aattona.

  VastaaPoista
 3. Jaa siivous. Meillä ei oikeastaan suurta joulusiivousta tehdä, kun joudun astman ja allergiani takia siivoileen joka viikko ja kerran kuussa vähän tarkemmin. Ehkä tuo uuni ja sauna tulee siivottua paremmin. Oikeastaan on jo rutiini tuohon puuhaan. Joulukoristeita tipahtelee pikkuhiljaa paikoilleen, minusta on kiva nauttia niistä vähän pitempään.

  VastaaPoista
 4. Kauniina on taivaanranta näyttäytynyt ja olihan se kivaa vaihtelua pihan lintusten kuvaamiselle.:)
  Tänään vähän itsekin kohentelin paikkoja ja enimmille villakoirille annoin kyytiä, huomenna tulee ystäväperhe kylään.
  Entisen tapaista suurta joulusiivousta en ole enää harrastanut, normi viikkosiivous riittää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!