sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenterini 2013 #1

Kalenterin kansikuvat löytyvät täältä ja nyt on ensimmäisen kortin aika. Tämä kalenteri on erityisesti ja itsekkäästi minulle itselleni ja minun ajatuksilleni ja tunnoilleni, mutta haluan jakaa sen blogilukijoideni kanssa. Jospa se jotain ajatuksia kyseiseen päivään herättelisi.
Ole läsnä. Olenko läsnä kun tapaan ihmisiä? Olivatpa he sitten ystäviä, tuttavia, vieraampia...kuuntelenko aina oikeasti vai olenko vain kuuntelevinani ja ajatukseni ovat jossain muualla, esimerkiksi omissa asioissani? Olenko aina läsnä itselleni kun teen jotain vai harhailevatko ajatukset jo tulevassa tai menneessä? Molempiin kohtiin joudun valitettavasti vastaamaan ei... ei todellakaan aina. Paremman arvosanan voin onneksi antaa tuohon ensimmäiseen kohtaan, mutta siinäkin olisi paljon tsemppaamisen varaa. Itselleni läsnäoloa olen yrittänyt viime viikkoina tietoisesti opetella ja on se vaikeaa. Hyvänen aika sentään, miten helposti vaikkapa korttia askarrellessa suunnittelenkin jo seuraavaa korttia. Miksen voi vain yksinkertaisesti keskittyä siihen tekeillä olevaan ja nauttia siitä? Miksi pitää olla monta menillään olevaa projektia ja päässä pyörivät ajatukset sellaista karuselliä että pyörryttää? Ryntäilen sinne tänne ja aloitan uusia juttuja, vaikka vanhatkin ovat kesken. Läsnäoloon haluan saada muutoksia ja sehän on yksin minun vallassani opetella sitä.
Tällaisilla ajatuksilla lähtee kalenterini liikkeelle ja huomenna jotain muuta.
Oikein hyvää ensimmäistä adventtia ja joulunodotusta teille kaikille !

9 kommenttia:

 1. Ihanaa, onhan sinulla kalenteri kuitenkin. Olen jo niin monena vuonna käynyt katselemassa sinun ja Sailan luukut, nyt käyn kurkistelemassa sinun oman kalenterisi luukkuja. Siitä on siis iloa aika lailla iloa minullekin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Arja!!

  Ihanaa katseltavaa löytyy varmasti sinunkin kalenterista ja totta toimittelet:)

  Hyvää Joulukuuta!!

  VastaaPoista
 3. Hyvää Adventti-iltaa, kalenteriais käyn kurkkimassa aina kun ehdin. Tekstisi herättää ajatuksia, vaikka ajatukset todellakin usein harhailevat ties missä. :)

  VastaaPoista
 4. Tuohon syyllistyn...en ole aina läsnä. Yritän muistaa tämän jatkossa.
  Kaunis kuva avautui joulukalenteristasi.

  Iloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
 5. Niin tutun oloista. Välillä tulee herätyksiä, kun lapset varsinkin aistivat hyvin milloin en ole läsnä ja en kuuntele. Silloin korviini kantautuu niin tutut sanat " katso mua silmiin, mulla on asiaa" Onneksi ei kovin usein, päivän kuulumiset keskustellaan meillä tarkkaan kotiintulo hetkellä ja silloin on oltava läsnä ja kuulolla.
  Ihana idea tuo kalenterisi!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, että muistutit näistä tärkeistä asioista.

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus. Kiitos.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 8. Hyviä kysymyksiä ja ajatuksia meille kaikille. Ja kaunis kortti!

  Kiitos, että jaat tämän meille muillekin.

  VastaaPoista
 9. Tulin kurkkimaan sinun kalenteria :-)Hyviä ajatuksia totisesti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!